|
 |
|
 |
Jakie filmy koniecznie trzeba obejrzeć |
Wysłany:
Sro Mar 15, 2006 8:06 pm |
|
|
nietoperz |
Site Admin |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Oczywiście jest to kontynuacja wątku o filmach poświęconych Armii Radzieckiej ( czerwonej) zarówno produkcji zachodniej jak i tej "jedynie słusznej"
pozwoliłem sobie założyć nowy wątek, bo jestem właśnie na gorąco po obejrzeniu pewnego filmu i nie moge się powstrzymać , bo nie ukrywam , ze obejrzenie tego filmu było pewnym przeżyciem....
film reżyserował Dimitrij Mieszchiejew scenariusz napisał Walentyn Czernych a sfotografował to Siergiej Maczylskij R.S.C.
Film nosi tytuł "Свои" po naszemu ( jakby ktoś nie załapał) "Swoi"
akcja rozgrywa sie jesienia 1941 roku z kolumny jeńców ucieka trzech ludzi młody i niedoświadczony politruk RKKA , snajper który walczył w "wojnie zimowej" i NKWD-zista - stary wyjadacz i kawał sk... syna.... trafiają do rodzinnej wioski snajpera... a pózniej juz Rosja... Rosja... Rosja..... może nawet prawdziwa, szokująca czasem, a czasem "klimatyczna"....naturalistyczna napewno... no i geneza powstawania oddziałów partyzanckich.. prawdziwie rosyjska....... film zdobył jakies tam nagrody jakichs tam akademi , ale g.... mnie to obchodzi - polecam, kurna , polecam !!!!! nie moglem sie oderwac..... jakby ktos szukal w tym obrazie holiudu, to niech sobie odpusci - tego tam nie ma.. tam jest Rosja !!!!!! |
|
_________________ Nietoperz
|----------------------------------|
uhhh ale ciężko pchać ten czołg --------->
|----------------------------------| |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sro Mar 15, 2006 9:19 pm |
|
|
jedrek |
kapitan |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
afghan breakdown |
Wysłany:
Sob Maj 13, 2006 12:27 am |
|
|
SANCHEZ |
plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ma ktoś może napisy do filmu afghan breakdown - ściągnołem ten film ale jest tylko po włosku - zero klimatu i do tego nic nierozumiem  |
|
_________________ ZIŁ 157 6X6 - THE POWER OF DREAMS
UAZ 469B 4X4 |
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Maj 13, 2006 9:00 am |
|
|
nietoperz |
Site Admin |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
HEHE mam ten sam problem  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Maj 13, 2006 9:32 am |
|
|
satron1200 |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam.Polecam waszej uwadze czteroczęściowy serial produkcji Radzieckiej "Bitva za Moskvu".Nie ukrywam ,że obejrzenie serialu wymaga"odrobinę" samozaparcia , gdyż sztabowe pogadanki zajmują troszkę czasu , ale zdecydowanie polecam.Klasyczny Radziecki film wojenny , kręcony przy wsparciu paru krajów demokracji ludowej.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Maj 13, 2006 1:24 pm |
|
|
SANCHEZ |
plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
No to mamy problem A taki fajny film |
|
_________________ ZIŁ 157 6X6 - THE POWER OF DREAMS
UAZ 469B 4X4 |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sob Maj 13, 2006 1:47 pm |
|
|
nietoperz |
Site Admin |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jeszcze jedna wazna rzecz :
Na warszawskim stadionie x lecia od strony dworca PKP "stadion" na koronie jest rosyjska księgarnia POLECAM WSZYSTKIM !!!!!
w rzeczonej ksiegarni mozna nabyć na DVD serie "Русская классика" Jest to cykl płyt z filmami radzieckimi - głównie wojennymi choć nie tylko cena jednej płyty wynosi 30 zł ( na allegro 45-50 za płyte )- jest na niej 8-9 filmów pełnometrażowych
nabyłem dziś jedna taka płytę - obejrzałem jeden narazie film i już wiem , ze trzeba będzie kupić następne !!!!
Narazie polecam dramat wojenny "Аты баты шли солдаты" koniecznie trzeba obejrzeć
Zaznaczam , ze fimy są stareńkie , więc super jakości spodziewać się nie należy a i efektom daleko do 9 rotry czy szeregowca rajana |
|
|
|
|
 |
|
 |
|