|
|
Wysłany:
Czw Lut 09, 2006 9:44 am |
|
|
SAT CONG |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Dokladnie krolik Tym bardziej ze mozna kupic u tego samego sprzedawcy mniej DURNY rozmiar jakim jest 10,5W. Chyba ze wardog nosi wlasnie taki rozmiar 13 to to zmienia postac rzeczy
Jak by Ci wardog byly potrzebne jungle na vibramie w rozmiarku 14W czy 14XW to daj znac wiem kto mial takie na zbyciu
Dodam ze z 66roku wiec moze warto LYKNAC?? |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Lut 09, 2006 11:07 am |
|
|
ssgt.Frantz |
sierżant |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
a czy DMSy 11 R MINT z 1965r to durny rozmiar czy nie? jeżeli nie to wiem kto ma takie  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Lut 09, 2006 11:07 am |
|
|
ssgt.Frantz |
sierżant |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
na zbyciu oczywiście  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Lut 09, 2006 8:46 pm |
|
|
SF_Sick_Doc |
sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Towarzystwo zaczyna chyba mylić forum dyskusyjne z giełdą. Do celów handlowych powstały specjalne tematy  |
|
_________________ THE LORD GIVETH AND
THE CAR-15 TAKETH AWAY
GOD CREATED MEN,
COLT MADE THEM EQUAL |
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Lut 09, 2006 8:54 pm |
|
|
wardog |
st. sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Wardog aż takich nie potrzebuje chyba że mi spadnie na palce pocisk do mozdzieża 13 to takie lekko z zapasem  |
|
_________________ judge COLT & seven jurors |
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Lut 09, 2006 9:50 pm |
|
|
ssgt.Frantz |
sierżant |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
fakt. zapomniałem. dobrze że zawsze jest ktoś kto pilnuje porządku na forum  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Mar 16, 2006 5:18 pm |
|
|
lobo |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Hej.
przeczytalem w jednej ksiazce ze J.F.Kennedy osobiscie angażowal sie w tworzenie Sił specjalnych,"..polecił między innymi zastąpienie ciężkich i hałaśliwych butów-lekkimi sportowymi a gdy ich podeszwy okazaly sie zbyt wrazliwe na bambusowe szpikulce (...) wzmocniono je stalowymi elastycznymi wkładkami" - (Artur Dmochowski Wietnam "1962 -1975" DW Bellona) czy ktos z Was moze to potwierdzic? jak wygladaly owe "lekkie sportowe buty" i jakimi je zastąpiono?
pozdrawiam
Karol |
|
_________________ palenie zabija - gen.McAuliffe |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Czw Mar 16, 2006 6:27 pm |
|
|
ssgt.Frantz |
sierżant |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
lobo napisał: | Hej.
przeczytalem w jednej ksiazce ze J.F.Kennedy osobiscie angażowal sie w tworzenie Sił specjalnych,"..polecił między innymi zastąpienie ciężkich i hałaśliwych butów-lekkimi sportowymi a gdy ich podeszwy okazaly sie zbyt wrazliwe na bambusowe szpikulce (...) wzmocniono je stalowymi elastycznymi wkładkami" - (Artur Dmochowski Wietnam "1962 -1975" DW Bellona) czy ktos z Was moze to potwierdzic? jak wygladaly owe "lekkie sportowe buty" i jakimi je zastąpiono?
pozdrawiam
Karol |
mowa tutaj o butach typu jungle: pan Dmochowski w kwestiach historycznych pisze całkiem do rzeczy (z wyjątkami oczywiście, osobiście wiele słyszałem o tej publikacji - nie nowej już zresztą - i sądziłem ze jest ważną publikacją na naszym rynku, niestety taką nie jest). jest to typowy błąd autorów którzy są znawcami faktów, wydarzeń (historia) a niestety amatorami w zagadnieniach uniformy-wyposarzenie (kolekcjonerstwo które zresztą jest także historią wojskowości). przykładem może być min publikacja o 1st Air Cav gdzie w kwestiach "sprzętu" aż roi się od błędów. |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Pon Lis 13, 2006 1:23 am |
|
|
doc101 |
podporucznik |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Myślę, że warto w tym wątku umieścić zdjęcie jeszcze jednych butów, tzw. comfort shoes.
 |
|
|
|
|