|
Wysłany:
Pią Mar 03, 2006 3:53 pm |
|
|
czlopiur |
plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Otto napisał: | A jeżeli chodzi o ss to nie widze żadnych przeszkód pod warunkiem że macie co założyć na mundur żeby nie bylo widać insygni... i po sprawie... |
Postaramy się zorganizować jakieś ciuszki LW, ewentualnie uśmiechniemy się do Hero. A jak nic a tego nie wyjdzie to ubierzemy się tak, że nie będzie widać runów. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Mar 03, 2006 3:59 pm |
|
|
MAREKMARO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Postawa godna pochwały. I oto chodzi.  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Mar 03, 2006 5:18 pm |
|
|
steffanos |
st. sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
czlopiur napisał: | Otto napisał: | A jeżeli chodzi o ss to nie widze żadnych przeszkód pod warunkiem że macie co założyć na mundur żeby nie bylo widać insygni... i po sprawie... |
Postaramy się zorganizować jakieś ciuszki LW, ewentualnie uśmiechniemy się do Hero. A jak nic a tego nie wyjdzie to ubierzemy się tak, że nie będzie widać runów. |
Chłopaki! sądzę, że w hero załatwimy! dajcie mi na priva, tylko jakąś zbliżoną rozmiarówkę i ile chcecie sztuk!  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Kwi 29, 2006 7:15 pm |
|
|
czlopiur |
plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Chciałem się dowiedzieć czy są już jakieś ustalenia. |
|
_________________ _______________________________
GRH Kampfgruppe Lisa |
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Kwi 29, 2006 8:59 pm |
|
|
jedrek |
kapitan |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Po Labie byly sygnaly od publiki ze akcja momentami malo dynamiczna byla
Moja propozycja by wyznaczyc obiekt ktory my zdobylibysmy malym oddzialem Wy odbijacie , my przegrupowujemy sily i robimy typoey ruski szturm . Elementy walki wrecz mozliwe po dobrym treningu . |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Kwi 29, 2006 10:06 pm |
|
|
nietoperz |
Site Admin |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
mało dynamiczna?? Andrzej cóż za eufemizm.. to był śluz slimaka, a nie bitwa .. a dlaczego tak było , to ci co brali udział pewnie wiedzą ...... cóż dynamiczna zmiana scenariusza i improwizacja.....jednej ze stron - niezgodna z wcześniejszymi ustaleniami - i stąd się biorą potem takie "pawie" |
|
_________________ Nietoperz
|----------------------------------|
uhhh ale ciężko pchać ten czołg --------->
|----------------------------------| |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Nie Kwi 30, 2006 7:22 am |
|
|
FritzX |
st. sierżant |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
jedrek napisał: | Po Labie byly sygnaly od publiki ze akcja momentami malo dynamiczna byla
Moja propozycja by wyznaczyc obiekt ktory my zdobylibysmy malym oddzialem Wy odbijacie , my przegrupowujemy sily i robimy typoey ruski szturm . Elementy walki wrecz mozliwe po dobrym treningu . |
Obiekt zdobywacie małymi siłami przy pomocy BTR-a ( powinien byc gotowy ), ale niemcy go niszczą i musicie się wycofać. Po czym przychodzą wieksze siły A.C. z T-34 i jest wieksza bitwa.
Taka maja uwaga do scenariusza.
Do zobaczenia w Modlinie.
Jarek |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Kwi 30, 2006 7:56 am |
|
|
PoweR |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jest już gdzieś scenerjusz napisany?  |
|
_________________ GRH Kampinos |
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Kwi 30, 2006 8:22 pm |
|
|
Otto |
st. plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Panowie pomysł jest całkiem niezły ale jeżeli chcecie by rekonstrukcja była dłuższa i ciekawsza proponuje więcej trupów chodzi mi o to żeby każda ze stron miała dobrze zbudowany system sanitarny tzn zbierała rannych żołnierzy, zanosiła do punktów sanitarnych w wyznaczonych wcześniej miejscach po czym żołnierze ci wracaliby z powrotem do obiegu Po Łabie zauważyłem że wiele osób stawia sobie za cel przetrwanie do końca rekonstrukcji i leci na wariata nie zważając czy ktoś do nich strzela czy nie. Proponuję rownież zrobić jakieś ćwiczenia albo chociaż zaprawe przed reko żeby każdy wiedział co ma robić bo innaczej wychodzi kaszanka, kapujecie?  |
|
_________________ pozdrowienia Otto |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Pon Maj 01, 2006 9:06 am |
|
|
jedrek |
kapitan |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Wlasne o to mi chodzilo. Nikt nie chce byc wyeliminowany z zabawy i pomysl z punktem sanitarnym jest przedni.I oczywiscie proby, proby,proby... mysle ze sobota przed reko powinna wystarczyc |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Maj 02, 2006 12:58 pm |
|
|
Otto |
st. plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
_________________ pozdrowienia Otto |
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Maj 02, 2006 1:18 pm |
|
|
Wrotycz |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam !
Proponuje wprowadzenie ludności ciwilnej Berlina, i tak w pierwszej scenie tłum cywili ucieka pod naporem Rosjan, dzwigając walizki, worki i cały tam dobytek. Przydał by sie jakiś żandarm kierujący ruchem cywili i wyłapujący męszczyzn zdolnych do walki i kierujący do punktu werbunkowego volkssturmu,
Przydało by sie kilka kobiet, dzieci, młodzież do HJ. Miejscowi harcerze są chętni - rozmawiałem z nimi.
Myślę ze cywilne ubrania podchodzące pod epoke da sie wygrzebac z szaf, jesli pominie się ortaljony i jensy to się uda.
Co Wy o tym myślicie  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Maj 02, 2006 2:26 pm |
|
|
PoweR |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
hmmm myśle że tam nie ma zbytnio miejca na takie sceny, w naszej pieknej trawie  |
|
_________________ GRH Kampinos |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Maj 02, 2006 7:21 pm |
|
|
nietoperz |
Site Admin |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
byliśmy dzis w modlinie i ustalilismy wstepnie , ze maja sie odbyć trzy epizody - pierwszy - odparcie ataku rosjan na budynek magazymu a nastepnie przygotowanie niemieckiego sztabu do ewakuacji - drugi ponowny atak na magazyn z uzyciem czolgu i zdobycie magazynu oraz rozjechanie barykady czołgiem i trzeci maszerujace kolumny jencow i cywili i radujacy się przy czołgu rosjanie w obronie barykady i w ostatniej scenie cywile poprostu musza być !!!! choćby dla tego , ze zaplanowaliśmy scene z wyrywaniem roweru! scenariusz niedługo zacznie powstawac pomysły bo pomysły już okrzepły i z grubsza wiadomo co mamy robic - wazne jest aby wszyscy pojawili sie na próbie w sobote , zeby jak najmniej było do obgadywania przed sama inscenizacja...dowodzacy stronami lub pododdziałami mają być wyposarzeni w radia , zeby nie było takiego pawia jak poprzednio równeiz komentator ma miec radio zeby wiedział co sie dzieje reszte obgadamy we własnym gronie - w tyugodniu dowódcy pododdziałów mają odprawe na powiślu w winiarni szczegóły pozniej |
|
_________________ Nietoperz
|----------------------------------|
uhhh ale ciężko pchać ten czołg --------->
|----------------------------------| |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Maj 02, 2006 8:01 pm |
|
|
Wrotycz |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Dzięki za scene z rowerem Ja ze swojej strony namawiam koleżanki do uczestnictwa... może przekonam. Oczywiście zapraszam inne dziewczyny chcące się zaangażować mile widziane blondynki  |
|
|
|
|