|
Wysłany:
Pią Maj 12, 2006 6:49 pm |
|
|
Łukasz_ |
plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
jasne ! troche za duze ale jestem zadowolony |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Maj 12, 2006 10:30 pm |
|
|
Lordsemen |
kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
czyli ssmani niebiorą udziału tak ??
prosze o potwierdzenie
Trudno kamuflaże zaciągniemy wrony pozrywamy
ps ktos jest zainteresowany kultywowaniem i reko.. sił reakcyjnych ak lat 45-47 |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Maj 13, 2006 8:55 am |
|
|
dzikki |
kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Lordsemen napisał: | czyli ssmani niebiorą udziału tak ??
prosze o potwierdzenie
ps ktos jest zainteresowany kultywowaniem i reko.. sił reakcyjnych ak lat 45-47 |
Nie oszukujmy prawdy historycznej. Biorą udział i przynajmniej 4 z Wikinga powinno się zjawić. |
|
_________________ Kampfgruppe Lisa |
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Maj 13, 2006 12:15 pm |
|
|
sturmann |
szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam wszystkich kolegów rekonstruktorów , jestem od ww. lorda semena. chcialem sie zorejntowac jak to wyglada z tematem dosc slizgim, mianowicie deka sa jakies przeszkody organizacyjno prawne ? aby wejsc z dekiem ??
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Maj 13, 2006 1:48 pm |
|
|
nietoperz |
Site Admin |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
_________________ Nietoperz
|----------------------------------|
uhhh ale ciężko pchać ten czołg --------->
|----------------------------------| |
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Maj 14, 2006 5:55 pm |
|
|
FritzX |
st. sierżant |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
dzikki napisał: | Lordsemen napisał: | czyli ssmani niebiorą udziału tak ??
prosze o potwierdzenie
Nie oszukujmy prawdy historycznej. Biorą udział i przynajmniej 4 z Wikinga powinno się zjawić. |
Zapraszamy wszystkich na nasze imprezy i rekonstrukcje. Natomiast mundurów SS nie tolerujemy. Proponuję odpruć emblematy i dobrze się z nami bawić.
Pozdrawiam,
Jarek |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Nie Maj 14, 2006 6:05 pm |
|
|
FritzX |
st. sierżant |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
KOMUNIKAT!!!!!
BROŃ HUKOWA BĘDZIE OSTATECZNIE WYPOŻYCZONA Z FILMÓWKI, BĘDZIE 20 SZTUK - 10 DLA NIEMCÓW I 10 DLA ROSJAN. KONFIGURACJA JAK OSTATNIO NA ŁABIE.
SYTUACJA WYGLĄDA TAK, ŻE ORGANIZATORZY PŁACĄ ZA BROŃ, A REKONSTRUKORZY ZA AMMO. CENA AMMO ZA SZTUKĘ TO 3ZŁ/BRUTTO.
POPRZEDNIO PODOBNO MOŻNA BYŁO SIĘ Z GOŚCIEM DOGADAĆ NA NIŻSZĄ CENĘ I BYĆ MOŻE TERAZ TEŻ TAK BĘDZIE.
POZDRAWIAM,
JAREK
PS KOLEJNA WAŻNA SPRAWA TO CYWILE. POTRZEBNA JEST WIĘKSZA ILOŚĆ. PROŚBA DO WSZYSTKICH - POSTARAJCIE SIĘ NAMÓWIĆ KOGO SIĘ DA. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Maj 14, 2006 7:06 pm |
|
|
sturmann |
szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
panowie czyli w camo ss bez run i gapy mozna spokojnie biegac?? |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Maj 14, 2006 9:30 pm |
|
|
Lordsemen |
kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
sturmann napisał: | panowie czyli w camo ss bez run i gapy mozna spokojnie biegac?? | a kto prócz 20 30 ludzi grajacych niemców odruzni glape ss od glapy wermachtu ??? rozumiem runy ss Trudno jesli w rekonstrukcji usówa sie fakty które istniały
to za pare lat co sie usunie lub wymaze z histori???Jestem Polakiem odtwarzam ssmana niejestem z tego tak bardzo dumny(tym bardziej niejestem nazistą)
Gram te role gdyz zadecydował otym przypadek dzieki któremu rozwineło sie me zainteresowanie historia, dzieki temu usłyszałem i wiem o walkach toczonyh po 45roku i zupełnie nie regulowana historią NIEREGULOWANĄ!!!!!Mimo to i tak zchecia postaram sie byc w Modlinie |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Nie Maj 14, 2006 9:49 pm |
|
|
MAREKMARO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Nie przechodżmy ze skrajności w skrajność.Berlina broniły duże jednostk xx, bo one były wierne do końca.Fakt , że każdy xxman był natychmiast ,gdy dostał się do niewoli rosyjskiej rozstrzeliwany.Dlatego aby uniknąc nieporozumień potrzebny jest kompromis W spotkaniu nad Łebą taki znależliśmy i tym razem powinien się znależć |
|
Ostatnio zmieniony przez MAREKMARO dnia Pon Maj 15, 2006 9:13 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Maj 15, 2006 8:10 am |
|
|
steffanos |
st. sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
jeżeli o mnie chodzi, to przeciwko "sysy" nic nie mam!
zapraszam! |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Maj 15, 2006 9:38 am |
|
|
sturmann |
szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
czyli na czm ten kompromis ma polegac?? zeby uniknac nieprzyjemnosci na miejscu, ? jak dla mnie to camo dot bez gapy i run i spokuj , ale hmmm co z gapa na klamrze? prosze o jakies konkretne info co do munduru.
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Maj 15, 2006 9:55 am |
|
|
satron1200 |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Kolego Sturmann ,wcześniej sam sobie odpowiedz na pytanie :czym jest rekonstrukcja historyczna , jakie są jej cele , jaką formacje odtwarzasz , jaki jest regulamin mundurowy tej formacji?Wtedy ,będziesz wiedział jak powinieneś wyglądać na rekonstrukcji.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Pon Maj 15, 2006 10:06 am |
|
|
nietoperz |
Site Admin |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
moim zdaniem nie należy zafałszowywac prawd historycznych "elektrycy" w Berlinie walczyli i to jest fakt ! Moim zdaniem nie należy tego faktu pomijać , bo zainteresowani i tak wiedza i w ich oczach podważa to wiarygodnośc inscenizacji ( podkreślam , ze nie jestem organizatorem)
innym problemem wszelako jest niechęć organizatorów imprez do tej właśnie formacji któa wynika nie tyle z jej złej sławy co z zachowania samych rekonstruktorów przed i po inscenizacjach. Nie jest mile widziane , gdy po rekonstrukcji ludzie w takich mundurach spotykają się "przy kuflu" i dobrze się bawią "z uśmiechem na ustach i bez umiaru w sercach".
Wszystko zależy od osób , które w takich mundurach występuja - jeśli rozumieją powagę i mają świadomośc historii , która stoi za postaciami przez nich oddtwarzanymi - to pół biedy.Ale pamiętac trzeba, ze załorzenie kazdego munduru zobowiązuje do stosownego zachowania sie. NIestety byłem pare razy świadkiem zachowań nie licujących z powagą munduru. Jesli jeszcze do tego dołączy się ten właśnie mundur... organizatorzy też muszą dbać o wizerunek imprezy , a jeden nieodpowiedzialny człowiek swoim nie do końca przemyślanym zachowaniem , może narobić wiele złego i organizatorowi i całemu ruchowi.
jeszcze jedna kwestią jest nadmierne utorzsamienie się z rekonstruowana postacia ... ale to juz inny temat...... |
|
_________________ Nietoperz
|----------------------------------|
uhhh ale ciężko pchać ten czołg --------->
|----------------------------------| |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Pon Maj 15, 2006 10:29 am |
|
|
satron1200 |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
"jeszcze jedna kwestią jest nadmierne utorzsamienie się z rekonstruowana postacia ... ale to juz inny temat......" - w tym miejscu kończy się rekonstrukcja , jest za to odpowiedni paragraf . Ramy i cele rekonstrukcji historycznej , są jasne.Pozdrawiam. |
|
|
|
|