|
Wysłany:
Pon Maj 22, 2006 2:55 pm |
|
|
dzikki |
kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
nietoperz napisał: | tia hehehehe ... wykonałem telefonicznie interwencję .... literówka już została poprawiona... | To daj znać jeszcze ludziom z http://poloniamilitaris.pl bo u nich też jest :
Cytat: | W rekonstrukcji udział wzięły: GRH „Żelazny Orzeł”, SRH „Marienberg” wraz z zaprzyjaźnionymi rekonstruktorami armii niemieckiej oraz GRH „Kampinos” i „Kalina Krasnala”, którzy wcielili się w wojska radzieckie.
|
|
|
_________________ Kampfgruppe Lisa |
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Maj 22, 2006 4:26 pm |
|
|
Otto |
st. plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
kurka, zdjęcia wyszły bombowo!!! Zwłaszcza ludność cywilna!!  |
|
_________________ pozdrowienia Otto |
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Maj 22, 2006 4:38 pm |
|
|
PoweR |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Zaje***te zdjecia oby ich jak najwiecej! wiec ze macie wiecaj  |
|
_________________ GRH Kampinos |
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Maj 22, 2006 5:10 pm |
|
|
AdamFox |
Kapelan |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Zdjęcia są niesamowite!!!  |
|
_________________ Pozdrawiam.
"Fox" |
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Maj 22, 2006 5:47 pm |
|
|
steffanos |
st. sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
nietoperz napisał: | tia hehehehe ... wykonałem telefonicznie interwencję .... literówka już została poprawiona... |
to jakbyś mógł drogi Nietoperzu wykonać jeszcze raz, bo nie „Marienberg" tylko „Marienburg"...
p.s. i to są właśnie pismaki! ...piszą i nie wiedzą o czym!  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Maj 22, 2006 7:03 pm |
|
|
dzikki |
kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Lepsza taka reklama dla Twierdzy niźli żadna. |
|
_________________ Kampfgruppe Lisa |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Pon Maj 22, 2006 9:40 pm |
|
|
nietoperz |
Site Admin |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Wrzuciłem na strone słowo pisane
http://www.militarni.pl/?lang=1&cat=86&art_id=228
- specjalnie nieco przewrotnie o samej rekonstrukcji napisałem niewiele , ale treściwie są już wszystkie zdjęcia Krzyśka Zdjęć jeszcze troche pewnie dojdzie jak bede miał material to pojawią sie kolejne galerie
Acha - literówki na stronie Polonii Militaris są juz poprawione ta na stronie MON-u to dopiero jutro w godzinach urzędowania...
co zaś się tyczy galerii "na luzie" - w opisie jest napisane, co i jak do takich galerii trafiają te zdjecia, które właśnie z takich jak tu poruszonych powodów nie wchodza do fotoreportażu "oficjalnego" |
|
_________________ Nietoperz
|----------------------------------|
uhhh ale ciężko pchać ten czołg --------->
|----------------------------------| |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Maj 23, 2006 1:03 am |
|
|
steffanos |
st. sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
nietoperz napisał: | Wrzuciłem na strone słowo pisane
http://www.militarni.pl/?lang=1&cat=86&art_id=228
- specjalnie nieco przewrotnie o samej rekonstrukcji napisałem niewiele , ale treściwie są już wszystkie zdjęcia Krzyśka Zdjęć jeszcze troche pewnie dojdzie jak bede miał material to pojawią sie kolejne galerie
Acha - literówki na stronie Polonii Militaris są juz poprawione ta na stronie MON-u to dopiero jutro w godzinach urzędowania...
co zaś się tyczy galerii "na luzie" - w opisie jest napisane, co i jak do takich galerii trafiają te zdjecia, które właśnie z takich jak tu poruszonych powodów nie wchodza do fotoreportażu "oficjalnego" |
i dzięki Ci ca to!  |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Maj 23, 2006 7:25 am |
|
|
FritzX |
st. sierżant |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
OGLADAM TE ZDJĘCIA MOZNA POWIEDZIEĆ BEZ PRZERWY, FOTKI KRZYSKA SĄ NAPRAWDĘ SUPER! DOSKONAŁY OPIS IMPREZY! JESZCZE RAZ WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA WSZYSTKICH!!! TO BYŁA WSPANIAŁA IMPREZA I KTO NIE BYŁ POWINIEN ŻAŁOWAĆ.
Nie zabrakło też humoru, Kalina Krasnala, jak mozna na to wpaść? Poszukiwacze zaginionych spodni, może Odkrywca się nami zainteresuje
TO BYŁY NIEZAPOMNIANE PRZEŻYCIA.
POZDRAWIAM SERDECZNIE
JAREK |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Maj 23, 2006 7:45 am |
|
|
satron1200 |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam , chciałbym się odnieść do współpracy przy rekonstrukcji wszystkich wystęujących stron . Większość z nas przyjeżdża w sobote , może przy następnych rekonstrukcjach warto byłoby się zastanowić nad mniej oficjalnymi spotkaniami wszystkich rekonstruktorów.Sobotni wieczór mógłby nas zintegrować i chyba pozbawiłby (na szczęście już niewielkich , ale...) uprzedzeń . Byłoby to też dobre miejsce nad ostatnimi ustaleniami . Jest to oczywiście lużna propozycja , wymaga chyba ustosunkowania się osób zainteresowanych . Podobnie jak kolega Fritz X ,często wracam do zdjęć z niedzieli , a "Kalina Krasnala" -dobre , zupełnie nowa jakość w skali światowej . Dziennikarskie niechlujstwo bywa czasem zabawne.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Maj 23, 2006 8:20 am |
|
|
steffanos |
st. sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
satron1200 napisał: | Witam , chciałbym się odnieść do współpracy przy rekonstrukcji wszystkich wystęujących stron . Większość z nas przyjeżdża w sobote , może przy następnych rekonstrukcjach warto byłoby się zastanowić nad mniej oficjalnymi spotkaniami wszystkich rekonstruktorów.Sobotni wieczór mógłby nas zintegrować i chyba pozbawiłby (na szczęście już niewielkich , ale...) uprzedzeń . Byłoby to też dobre miejsce nad ostatnimi ustaleniami . Jest to oczywiście lużna propozycja , wymaga chyba ustosunkowania się osób zainteresowanych . Podobnie jak kolega Fritz X ,często wracam do zdjęć z niedzieli , a "Kalina Krasnala" -dobre , zupełnie nowa jakość w skali światowej . Dziennikarskie niechlujstwo bywa czasem zabawne.Pozdrawiam. |
hehe! za każdym razem w modlinie w sobotni wieczór jest integracja!
a jak myslisz od czego w niedzielny poranek bolą nas głowy?...
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Maj 23, 2006 9:39 am |
|
|
steffanos |
st. sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Steiner napisał: | Naprawdę jestem pod wrażeniem! Gdyby nie rozkaz mobilizacyjny dowódcy Aufklarungsabteilung 7 i walki na Śląsku, pewnie bym walczył w Modlinie ramię w ramię z braćmi żołnierzami. Po zdjęciach widać, że zostały spełnione warunki dobrego widowiska: głośno, dynamicznie i z przytupem . Dynamikę wnoszą pojazdy, a jeśli to jest czołg to efekt sie potęguje rykiem silnika. Jeśli pozostał niedosyt u widzów, to bardzo dobrze. W Wyrach scenariusze były rozwleczone i w pewnych momentach wiało nudą na polu walki. Chyba lepsze 30 minut galopem niż trzy godziny spacerkiem.
To, że sie czepiłem bandanki?
Cóż, mam tak ukształtowane poglądy, że od momentu założenia mumduru, jego powaga obowiązuje aż do jego zdjęcia. Bez względu na przynależność państwową i odtważaną epokę. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem, jeśli tak, to przepraszam. |
jasne! 'befehl to befehl!'
szkoda, że nie byłeś i nie uczestniczyłeś!
co do wytkniętych niedociągnięć, wielkie dzięki!
przy następnym reko zwrócę na to baczną uwagę!  |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Maj 23, 2006 4:47 pm |
|
|
Otto |
st. plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
panowie!
następna impreza będzie się zaczynała nie rekonstrukcją w niedziele ale już w sobotę gdzie będziemy robili m. in. wypady nocne! zatem zapraszam wszystkich (niemców) już w sobote na następnym modlinie  |
|
_________________ pozdrowienia Otto |
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Maj 23, 2006 9:15 pm |
|
|
Katz |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Otto napisał: | panowie!
następna impreza będzie się zaczynała nie rekonstrukcją w niedziele ale już w sobotę gdzie będziemy robili m. in. wypady nocne! zatem zapraszam wszystkich (niemców) już w sobote na następnym modlinie  |
Otto, a bo to pierwszy wypad nocny :>
Nietoperzu czy moglbys wykonac telefon w sprawie "marienberga"? bo na stronie WP dalej bez zmian  |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Maj 23, 2006 9:20 pm |
|
|
nietoperz |
Site Admin |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Przepraszam, ale w związku ze zbliżającą się wizytą nie miałem czasu się dziś tym zając - spróbuję zaraz wysłąc maila.
W artykule o imprezie http://www.militarni.pl/?lang=1&cat=86&art_id=228
podmieniłem jedno zdjęcie - ciekaw jestem waszych opini ( nie chodzi bynajmniej o znaczek gwardyjski) |
|
_________________ Nietoperz
|----------------------------------|
uhhh ale ciężko pchać ten czołg --------->
|----------------------------------| |
|
|
|