Kampania Wrześniowa! Modlin! |
Wysłany:
Czw Cze 01, 2006 9:49 pm |
|
|
steffanos |
st. sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
witam!
zrodził się pomusł, by w dniach 26 - 27 sierpnia w twierdzy, odtworzyć trzy epizody kampanii wrześniowej.
narazie w wielkim skrócie:
1. atak na granicę RP.
2. potyczka niemców z oddziałami polskimi.
3. kapitulacja wojsk polskich i eksodus ludności cywilnej.
więc zapraszam jak zwykle do szeroko zakrojonej współpracy!  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Cze 01, 2006 10:13 pm |
|
|
Marusia |
chorąży |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Tata mnie wlansie zapoznal ze wstepnym scenariuszem. Zapowiada sie masa roboty.. A jak wyjdzie to bedzie miodzio  |
|
|
|
|
Re: Kampania Wrześniowa! Modlin! |
Wysłany:
Pią Cze 02, 2006 6:30 am |
|
|
Katz |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
steffanos napisał: | witam!
zrodził się pomusł, by w dniach 26 - 27 sierpnia w twierdzy, odtworzyć trzy epizody kampanii wrześniowej.
narazie w wielkim skrócie:
1. atak na granicę RP.
2. potyczka niemców z oddziałami polskimi.
3. kapitulacja wojsk polskich i eksodus ludności cywilnej.
więc zapraszam jak zwykle do szeroko zakrojonej współpracy!  |
Jesli tylko bedziemy mieli nasze wrzesniowe mundury to tym razem staniemy naprzeciw Zelaznego Orla w sile 6 osob. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Cze 02, 2006 6:38 am |
|
|
Steiner |
st. plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Niestety, nie bedę mógł uczestniczyć, w tym czasie jest Military Odyssey w Anglii, gdzie moja grupa napoleońska jest rokrocznie zapraszana. Szkoda. |
|
|
|
|
Re: Kampania Wrześniowa! Modlin! |
Wysłany:
Pią Cze 02, 2006 9:45 am |
|
|
steffanos |
st. sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Katz napisał: |
Jesli tylko bedziemy mieli nasze wrzesniowe mundury to tym razem staniemy naprzeciw Zelaznego Orla w sile 6 osob. |
hm! więc nie bedziecie po tej właściwej stronie?
ale super! dzięki za chęć udziału! im będzie więcej 'polaków' tym lepiej, bo 'niemców' to zawsze jest wielu!
Steiner napisał: | Niestety, nie bedę mógł uczestniczyć, w tym czasie jest Military Odyssey w Anglii, gdzie moja grupa napoleońska jest rokrocznie zapraszana. Szkoda. |
no! szkoda! ...moze następnym razem!  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Cze 03, 2006 4:07 pm |
|
|
nieczaj |
st. szeregowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Cze 04, 2006 11:48 am |
|
|
AdamFox |
Kapelan |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Cześć.  |
|
_________________ Pozdrawiam.
"Fox" |
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Cze 05, 2006 9:26 am |
|
|
Wrotycz |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Szykuje się impreza z rozmachem, więc trzeba zacząć już działać. Wg mnie w rekonstrukcji powinna wziąć spora ilość uczestników więc trzeba rozesłać wici i ściągnięcia jak najwięcej grup związanych z 1939. ( w Berlinie 15tu Rosjan to za mało !) powinno być co najmniej po kilkadziesiąt osób z każdej ze strony,
Druga sprawa to żeby impreza się zwróciła potrzebni widzownie, a żeby ich ściągnąć to potrzebne plakaty DUŻE ! i to co najmniej na miesiąc przed imprezą. Kampinos jako że na miejscu może rozprowadzić po powiecie i dalej ale muszą być ! Przecież to by była niezła lekcja Historii i Patriotyzmu a w dzisiejszych czasach podobno na Topie  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Cze 05, 2006 4:43 pm |
|
|
nieczaj |
st. szeregowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
sprawa prosta nie bedzie reklamy ludzie nie przyjda
w raszynie byla masa ludu ale i reklama byla
co z czerniakowem? |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Cze 05, 2006 7:47 pm |
|
|
Steiner |
st. plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Reklama imprezy to podstawa. Dwa tygodnie przed imprezą nakręciliśmy reklamówkę dla TV. Przez cały tydzień poprzedzający bitwę na TVP 3 było 40 emisji klipu reklamowego. W dzień bitwy z rana były wejścia na żywo w TVN. Wg. lokalnej policji, na podstawie ilości zaparkowanych samochodów, widzów było: na bitwie-7.000, równocześnie w parku na festynie ok. -1.000.
Odnośnie Czeriakowa- Nietoperz i Wrotycz wiedzą wszystko |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Pon Cze 05, 2006 9:38 pm |
|
|
steffanos |
st. sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Panowie!
moją intencją, nie było zakładanie wątku, celem zebrania jak najwięcej ilościa widzów, czy jak najwiecej publiki i co za tym idzie ludzi co powiedzą, ża 'wspólnie próbujemy się tu wykreować' a tylko coś wspólnie zrobić!...
więc póki co, i dopóki mam tu jakieś zdanie do poweidzenia! chciałbym byśmy do tematu podeszli poważnie, tak jak zebraliśmy wspólne siły, do tego by 'obrona berlina' stała tym czym sie stała!
więc zapraszam do wspólej współparcy, dopóki nie stanę sie tu osobą, z którą nie chce się współpracować!...niestety!  |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Cze 06, 2006 8:11 am |
|
|
FritzX |
st. sierżant |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Słusznie Damian,
mamy dopiero plan ramowy więc trudno mówić na razie o reklamie. Trochę czasu jeszcze jest, ale najwazniejszy jest scenariusz i sprawy logistyczne, oraz rozdział zadań. Oczekujemy raczej pomysłów do epizodów i po "Berlinie" warto by kontunuować rekrutację ludności cywilnej, to jest jedno z trudniejszych zadań. Szukam pomysłów na plakat reklamowy sierpniowej imprezy, jak ktoś chce się pobawić w grafika to zapraszam do współpracy. Wersja elektroniczna i do drukowania.
Pozdrawiam
Jarek |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Cze 06, 2006 8:57 am |
|
|
Wrotycz |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Co do plakatu postaram się jakieś projekty przedstawić, rekrutacja ludności cywilnej to nie lada problem z werbowanie, ja proponował bym wykorzystanie harcerzy Modlińskich oni są chętni do współpracy, ale do pełnego obrazu gehenny społeczeństwa Polskiego w 39 zabraknie kobiet starców itd.
Ja w tłumie chciałbym zobaczyć listonosza z rewolwerem, chłopów boso, księdza, urzędnika, riksze z Łodzi ściągnąć ? - No sorry trochę się zagalopowałem w marzeniach.
 |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Cze 06, 2006 10:58 am |
|
|
FritzX |
st. sierżant |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ja w tłumie chciałbym zobaczyć listonosza z rewolwerem, chłopów boso, księdza, urzędnika, riksze z Łodzi ściągnąć ? - No sorry trochę się zagalopowałem w marzeniach.
Jurek, listonosz to chyba z rowerem  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Cze 06, 2006 11:18 am |
|
|
Wrotycz |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
I tu przytoczę pewne wspomnienia młodego chłopca który uciekał z Poznania do Warszawy z rodzina i tam widział listonosza z archaicznym rewolwerem z którego strzelał do samolotów a do innych salutował i sytuacja stawała się zabawną co sprawiało ze groza sytuacji nikła w oczach chłopca -„ Przecież mamy obok siebie mundurowego i to z bronią nie byle jaką”
Wiem przesadziłem. Wspomnienie prawdziew ale u nas pewnie wyszła by Parodia ! A nie oto mam chodzi w Modlinie
 |
|
|
|
|