|
Trochę o bezpieczeństwie |
Wysłany:
Pon Maj 08, 2006 11:59 pm |
|
|
nietoperz |
Site Admin |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Na stronie Arsenału jest coś takiego jak regulamin bezpieczeństwa - polecam - coprawda uwzględnia on specyfikę rekonstrukcji nieco innej epoki , ale moim zdaniem jest tam wiele punktów , które sa niezwykle cenne !
tutaj można się z tematwem zapoznać :
http://arsenal.org.pl/forum/viewtopic.php?p=199#199 |
|
_________________ Nietoperz
|----------------------------------|
uhhh ale ciężko pchać ten czołg --------->
|----------------------------------| |
|
|
|
 |
|
 |
Re: Trochę o bezpieczeństwie |
Wysłany:
Wto Maj 09, 2006 12:36 pm |
|
|
FritzX |
st. sierżant |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
nietoperz napisał: | Na stronie Arsenału jest coś takiego jak regulamin bezpieczeństwa - polecam - coprawda uwzględnia on specyfikę rekonstrukcji nieco innej epoki , ale moim zdaniem jest tam wiele punktów , które sa niezwykle cenne !
tutaj można się z tematwem zapoznać :
http://arsenal.org.pl/forum/viewtopic.php?p=199#199 |
Faktycznie, bardzo pouczające. My też mimo oporów musimy zrobić regulamin.
Pozdrawiam
Jarek |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Maj 09, 2006 12:44 pm |
|
|
dzikki |
kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ja mam pytanie - jakie ubezpieczenie ma wykupione organizator imprezy ? Pytam ze względu na kwestie odpowiedzialności za wypadki , które mogą wystąpić w trakcie samej inscenizacji. |
|
_________________ Kampfgruppe Lisa |
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Maj 09, 2006 3:07 pm |
|
|
jedrek |
kapitan |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
12.Przed, oraz w trakcie trwania rekonstrukcji zabrania się spożywania alkoholu lub używania środków odurzających oraz przebywania na terenie objętym rekonstrukcją osób będących pod ich wpływem.
Poniewaz ja mam ze soba czworo mlodziezy wprawdzie pelnoletnich ale pod moja opieka i moja odpowiedzialnoscia postulowal bym o potawienie TEGO punktu regulaminu jako bardzo waznego
wiadomo ze tu wchdza juz ewentualne konsekwencje prawne
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Maj 09, 2006 6:01 pm |
|
|
KSIADZ |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Podobny regulamin mają kolesie którzy organizują "KOCK".
Osobiście już dawno się zastanawiałem dlaczego nie ma jakiejś karetki podczas inscenizacji, bo jak już wiemy z doświadczenia wszystko się może zdarzyć, a ostatnio mimo to że zdobyliśmy cały szpital polowy do opatrywania "naprawdę rannych" mieliśmy tylko dwie paczki chusteczek higienicznych. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Maj 09, 2006 6:21 pm |
|
|
PoweR |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Wtedy naprawde sanitarjusz mial swoja prawdziwa role... ale to nie jest do smiechu, jakies zabezpieczenia medyczne musza byc! Ki ciort wie co sie moze stac, a Berlin jak widze bedzie mial niezly rozmach  |
|
_________________ GRH Kampinos |
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Cze 23, 2006 1:02 pm |
|
|
grenpanz |
st. szeregowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Hmmmmm.
Rzeczywiście bardzo pouczające. Niektóre z akapitów naprawdę należałoby wprowadzić w życie, jednak bez przesady-jak tak dalej pójdzie to biegać będziemy w ochraniaczach i z dmuchanymi Mauserami.
O ZGROZO. |
|
|
|
|