Czołem |
Wysłany:
Pon Lip 03, 2006 5:08 pm |
|
|
Lufa |
st. szeregowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Czołem!
Witam wszystkich. Od dłuższego czasu interesuje sie tematem rekonstrukcji. Od stycznia zbieram ekwipunek i umundurowanie szeregowego żołnierza ludowego Wojska Polskiego i musze powiedzieć że mozolnie mi to idzie.
Witam wszystkich jeszcze raz i mam nadzieję że dyskusja na forum przyniesie dla nas wszystkich korzyści  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lip 03, 2006 7:16 pm |
|
|
Steiner |
st. plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witaj na pokładzie  |
|
|
|
|
Re: Czołem |
Wysłany:
Pon Lip 03, 2006 7:57 pm |
|
|
KAMILLO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Lufa napisał: | Czołem!
Witam wszystkich. Od dłuższego czasu interesuje sie tematem rekonstrukcji. Od stycznia zbieram ekwipunek i umundurowanie szeregowego żołnierza ludowego Wojska Polskiego i musze powiedzieć że mozolnie mi to idzie.
Witam wszystkich jeszcze raz i mam nadzieję że dyskusja na forum przyniesie dla nas wszystkich korzyści  |
Zejdzie ci kilka latek na to zeby skompletowac wszystko, nie wystarczy miec tylko pieniadze, ale te czekanie nie jest wcale zniechécajáce...
POZDRAWIAM i abys szukal krcej niz inni  |
|
_________________ A ja mieszkam tam gdzie jest naprawdę MILITARNIE
http://www.MILITARNE-BORNE.pl
Kraz 255B 6X6
Ural 4320 6X6
Ural 375D 6X6
GSP-55 Gąski
PTS-M Gąski |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Czw Lip 06, 2006 4:33 pm |
|
|
MAREKMARO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
A propo szukania.Znalazłem i mam Sliczny komplecik na Afgana .Mundurek , KLM-a .Kapelusz , czapeczke , oporządzenie i kamizelke tylko brakuje mi Kałacha.Tak więć Kamilu , ekipa powiększyła się Iwan do Afgana trampki ? PS.Miło było Ciebie poznać do zobaczenia w Bornym. |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Czw Lip 06, 2006 7:27 pm |
|
|
KAMILLO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
MAREKMARO napisał: | A propo szukania.Znalazłem i mam Sliczny komplecik na Afgana .Mundurek , KLM-a .Kapelusz , czapeczke , oporządzenie i kamizelke tylko brakuje mi Kałacha.Tak więć Kamilu , ekipa powiększyła się Iwan do Afgana trampki ? PS.Miło było Ciebie poznać do zobaczenia w Bornym. |
Bardzo pieknie.... teraz tylko jakis pojazd ( taki wiekszy hehehe )
Co do trampkow to chyba jednak pomecze sie w sapogach 9 tutaj mi ich brakuje ) |
|
Kraz 255B 6X6
Ural 4320 6X6
Ural 375D 6X6
GSP-55 Gąski
PTS-M Gąski |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Czw Lip 06, 2006 9:32 pm |
|
|
MAREKMARO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Pojazd będzie ale w przyszłym roku , na początek UAZ ale w kamuflażu z Afganistanu , czy ktoś ma zdięcia kolorowe pojazdów w kamuflażu obowiązującym w Afganistanie. |
|
|
|
|
Re: Czołem |
Wysłany:
Czw Lip 06, 2006 11:15 pm |
|
|
Gumiś |
sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Lufa napisał: | Czołem!
A możesz sprecyzować okres z którego mundur kompletujesz, bo LWP to praktycznie 50 lat |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Lip 11, 2006 5:20 pm |
|
|
IWAN |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
MAREKMARO napisał: | A propo szukania.Znalazłem i mam Sliczny komplecik na Afgana .Mundurek , KLM-a .Kapelusz , czapeczke , oporządzenie i kamizelke tylko brakuje mi Kałacha.Tak więć Kamilu , ekipa powiększyła się Iwan do Afgana trampki ? PS.Miło było Ciebie poznać do zobaczenia w Bornym. | ANO TRAMPKI I CO DZIWISZ SIĘ ŻE TRAMPKI- MIAŁEM W DARŁOWIE ORYGINALNE SOWIECKIE DESANTY TAKIE JAKIE NOSILI SOWIECI W AWGANIE ALE STWIERDZIŁEM ŻE BENDĘ NOSIŁ TRAMPKI TAK JAK SOWIECI W AWGANIE(POCZYTAJ KSIĄŻKI O AWGANIE)ALBO ZAPYTAJ KAMILLA ON CI TO WYTŁUMACZY BO TO FACHOWIEC W DZIEDZINIE AWGANISTANU POZDRAWIAM IWAN |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Lip 11, 2006 5:34 pm |
|
|
MAREKMARO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Iwan ,,rozmawialiśmy o tym w Darłowie (miałem na sobie mundur polski z Iraku) wiem ,że ruscy nosili trampki ,że wiele rzeczy kupowali w Pakistanie lub szyli sami np.KLM(kombinezon) dzielili na dwie częśc i ,Buty ,które miała niewielka ilość Zołnierzy (dobre buty) pochodziły z Czechosłowacji ,były to górskie buty i taki posiadacz wzbudzał wielką zazdrość.Co do Twoich trampek ,to był żart a nie zarzut braku tematu A propo wiadomości na temat Afganistan potrzebuje wzór kamuflarzu na samochody a dokładnie na UAZ-a |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Lip 11, 2006 7:39 pm |
|
|
KAMILLO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
MAREKMARO napisał: | Iwan ,,rozmawialiśmy o tym w Darłowie (miałem na sobie mundur polski z Iraku) wiem ,że ruscy nosili trampki ,że wiele rzeczy kupowali w Pakistanie lub szyli sami np.KLM(kombinezon) dzielili na dwie częśc i ,Buty ,które miała niewielka ilość Zołnierzy (dobre buty) pochodziły z Czechosłowacji ,były to górskie buty i taki posiadacz wzbudzał wielką zazdrość.Co do Twoich trampek ,to był żart a nie zarzut braku tematu A propo wiadomości na temat Afganistan potrzebuje wzór kamuflarzu na samochody a dokładnie na UAZ-a |
Napewno cos znajdziesz http://images.google.pl/images?q=uaz&hl=pl |
|
Kraz 255B 6X6
Ural 4320 6X6
Ural 375D 6X6
GSP-55 Gąski
PTS-M Gąski |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Lip 11, 2006 9:00 pm |
|
|
MAREKMARO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Lufa ,przepraszamy Ciebie że z Twojego przedstawienia się poszliśmy w innym kierunku.Witam raz jeszcze wśród nas.Pytaj ,pisz bądż aktywny.Jeżeli można to pomożemy , doradzimy.Więc nie martw się ,że tak Twój post rozwinął sie.My tacy czasami jesteśmy A co do kompletowania Twojego munduru ,sprzętu to dobrym żródłem są zloty militarne.Ja tam znalazłem większość moich fantów.A znależć coś na mnie to wyczyn Pozdrawiam i życze sukcesu |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sro Lip 12, 2006 3:41 pm |
|
|
willard |
plutonowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ja moge zapodac zdjecia mojego Moze ci sie przyda jako wzor, mialem na poprzedmin kompie 2 zdjecia z afganu i na ich podstawie robilem ale winde ponioslo i to stracilem ;/
 |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sro Lip 12, 2006 4:17 pm |
|
|
MAREKMARO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Sliczny ,jestem pod wrażeniem.Powiedz (napisz) prosze jakie są kolory ,bo wygląda na biel i brąz.Jeżeli brąz to jaki odcień.Pozdrawiam i dziękuje |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sro Lip 12, 2006 4:34 pm |
|
|
willard |
plutonowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
To fotki z kwietnia, swiatlo bylo kijowe. Bazowy to jasny piaskowy, prawie kremowy - byl nim pomalowany jak go kupilem, a zal bylo machac na khaki. W RALu nie widze takiego odpowiednika. Ale dam ci foto z BB z zeszlego roku:
Brazowy to (wstyd powiedziec) brazowy spray matowy w kolorze koma cirka RAL8002.
Krawedzie czarny mat. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sro Lip 12, 2006 7:57 pm |
|
|
KAMILLO |
st. sierżant sztab. |