|
Wysłany:
Wto Paź 03, 2006 9:17 pm |
|
|
SF_Sick_Doc |
sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
=BUNNY= napisał: | Witam
Ok to są 2 przedmioty do ktorych mam watpliwosci i nie wiem z ktorego roku sa i czy uzywali tego w namie jest to plecak i pikrowiec na manierke bo sama manierka jest z 1966r ok więc oto fotki bardzo prosze o indentyfikacje
pozdrawiam! |
Sam miód. Rzadkie rzeczy w super stanie, jak masz okazję to kupuj od razu niezależnie od ceny  |
|
_________________ THE LORD GIVETH AND
THE CAR-15 TAKETH AWAY
GOD CREATED MEN,
COLT MADE THEM EQUAL |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sro Paź 04, 2006 7:40 pm |
|
|
=BUNNY= |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
aha to dzieki za identyfiukacje . . . a tak swoja droga mam troche sprzetu do ktorego nie mam watpliwosci dopiero od 2 lat kolekcjonuje wczesniej interesowalem sie tylko historia i mam kompletny ekwipunek WP Nam to mnie z czego sie zorientowałem drogie hobby. Może lepiej zapytam co jest tutaj standardem . Ja napisze tak jak mysle a wy mnie poprawicie ..
mundur(mam straszny problem czy dezydowac sie na piechote czy 1 st ),buty(jecsze nie),pas(jest),manierka(jest),ladownica(jest),kompasowka(jest z opatrukniem )latarka fultona(niety czarna ale jest), saperka(jest oryginal) chusta trojkatna (jest), plecak (nie dowiedzialem sie co posiadam mial byc usa z okresu doradcow ..), kapelusz/helm (swoja droga czy mozna dostac oryginal helm na allegro chodzi taki za 100zl w ERDL??), bandolier(nie ma), szelki alice(te popularne na allegro maga byc bo ejscze nie zakupilem jak np te http://allegro.pl/item131212198_szelki_alice_jak_nowe_.html), czy to jest basic? prosze o troche wyrozumialosci FNG.. |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sro Paź 04, 2006 11:28 pm |
|
|
ladowny |
Site Admin |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Paź 05, 2006 7:42 am |
|
|
G838 |
mł. chorąży |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Bunny, czy jak ci tam, POKAŻ w jakiejś formie (najlepiej na jakimś wyraźnym zdjęciu) co tam masz, a nie wymieniaj nam tu. Bo jeżeli ktoś mi pisze że szelki ALICE to basic (cokolwiek to znaczy) to ja mam naprawde wątpliwości co do reszty. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Paź 05, 2006 8:13 am |
|
|
królik |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Po zdjęciu "plecaka z okresu doradców" to ja już w zasadzie wątpliwości nie mam... |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Paź 05, 2006 2:07 pm |
|
|
=BUNNY= |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
ja jego nazwy nie wymysliłem ... tak pisalo. W kadym razie zrobie fotke i wkleje wtedy pogadamy.. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Paź 05, 2006 7:47 pm |
|
|
G838 |
mł. chorąży |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Paź 06, 2006 5:40 pm |
|
|
=BUNNY= |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Pią Paź 06, 2006 10:53 pm |
|
|
Walkie |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ja bym to określił tak. Duży plus za odwagę pokazania "coś tam", duży minus ze znajomości sprzętu. Nie żeby ośmieszyć tylko stwierdzić smutny fakt. Orginalną z okresu masz na razie ładownicę na magazynki LCE M-1956 i być może T-shirt (kiepsko widać). Reszta to elementy ALICE, tudzież "made in China" itp. Sprzedaj to w cholerę, podszkol sie w teorii i kompletuj na początek to co w miare łatwe do zdobycia czyli np.oporządzenie bawełniane M-1956. Nylon i inne zabawki z epoki zostaw se na póżniej bo to już wymaga minimalnej znajomości tematu. Każdy kiedyś zaczynał, ale teoria to niestety podstawa. Bez niej ani rusz.
P.S. W beletrystyce wydawnictwa "Amber" na pewno nie znajdziesz potrzebnych informacji. |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sob Paź 07, 2006 9:23 am |
|
|
=BUNNY= |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ok dziekuje bardzo tak wiem ładownica jest naewno ok i T shirt kupiłem go od FritzX wiec napewno jest OK dopiero zaczynam zabawe z rekonstrukcja wojsk us do teraz grałem partyzanta z AK to bylo łatwiejsze nie powiem. Z tego co juz zaobserwowałem to na allegro dosc trudno dostac oryginalne rzeczy wogóle wychaczyc cos fajnego z namu to maly klopot. Czy mam racje? |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Paź 07, 2006 7:28 pm |
|
|
Walkie |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
=BUNNY= napisał: | Z tego co juz zaobserwowałem to na allegro dosc trudno dostac oryginalne rzeczy wogóle wychaczyc cos fajnego z namu to maly klopot. Czy mam racje? |
Na aukcjach pojawiają się różne rzeczy również i dobre. Ale jak poznasz że przedmiot z interesującego cie okresu jest ok czy be bez choćby minimalnej wiedzy sprzętowej? Hę..? Kółko sie zamyka... |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Paź 08, 2006 10:29 am |
|
|
=BUNNY= |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
az takim laikiem nie jestem a jak nie jestem pewnien to zdzownie do FritzX i wszytsko staje sie jasne.. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Paź 08, 2006 10:41 am |
|
|
doc101 |
podporucznik |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
=BUNNY= napisał: | az takim laikiem nie jestem a jak nie jestem pewnien to zdzownie do FritzX i wszytsko staje sie jasne.. |
Wiedzy na temat umundurowania i wyposażenia nie nabędzie się w ciągu jednego dnia rozmowy...przez cały okres kolekcjonerstwa człowiek uczy się czegoś nowego - przynajmniej tak mi się zawsze wydawało. Można przeoczyć naprawdę fajne i rzadkie fanty, wogóle nie zwracając na nie najmniejszej uwagi, bo poprostu nie wiadomo co to jest. Lecz równie dobrze można kupić współczesną produkcję, która mogłaby się wydawać z wyglądu dobra, a nie jest. Często też podczas rozmowy telefonicznej nie da się precyzyjnie określić danego fantu ... trzeba to widzieć. |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Pon Paź 09, 2006 7:11 am |
|
|
G838 |
mł. chorąży |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
=BUNNY= napisał: | az takim laikiem nie jestem a jak nie jestem pewnien to zdzownie do FritzX i wszytsko staje sie jasne.. |
A czy nie wydaje ci się że to zwykłe zawracanie dupy Panu Jarkowi spowodowane własnym lenistwem? |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Paź 10, 2006 9:32 pm |
|
|
Paula |
plutonowy |

|