|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sro Mar 29, 2006 5:41 pm |
|
|
IWAN |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
jedrek napisał: | Faktycznie na drodze to gratka. Jaki dales lakier ?
Ja chcialem miec 100% orginal i dalem ruski khaki i to byla mina : szwagier jak sie przejechal tok przywalil w swoja dopiero sprowadzona astre a ruskie juz nie przywoza tej farby . Akryl ciezko dobrac. Nie masz jakiej rady ?
Ale mam bonus : przestrzeline w kolasce jedna blacha na wylot druga wytloczona niebawem fotki | DO ZWYKŁEJ POLSKIEJ FARBY KHAKI DODAJ STOPNIOWO POMARAŃCZU A UZYSKASZ RUSKIE KHAKI (OLIWKA) GWARANTUJĘ BO KOMBINOWAŁEM Z TYM AŻ W KOŃCU MI WYSZŁO TYLKO NIE RUB SAM POMARAŃCZU Z CZERWONEJ I ŻÓŁTEJ BO NIE WYJDZIE TYLKO ORYGINALNĄ POMARAŃCZ ZE SKLEPU -COŚ CUDOWNEGO I FAKTYCZNIE MAŁO JEST TAKICH BARW NA GAZACH,UAZACH, ZIŁACH I OCZYWIŚCIE MOTORACH itp,itd.......................... |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sro Mar 29, 2006 7:13 pm |
|
|
jedrek |
kapitan |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
IWAN napisał: | DO ZWYKŁEJ POLSKIEJ FARBY KHAKI DODAJ STOPNIOWO POMARAŃCZU A UZYSKASZ RUSKIE KHAKI (OLIWKA) GWARANTUJĘ BO KOMBINOWAŁEM Z TYM AŻ W KOŃCU MI WYSZŁO TYLKO NIE RUB SAM POMARAŃCZU Z CZERWONEJ I ŻÓŁTEJ BO NIE WYJDZIE TYLKO ORYGINALNĄ POMARAŃCZ ZE SKLEPU -COŚ CUDOWNEGO I FAKTYCZNIE MAŁO JEST TAKICH BARW NA GAZACH,UAZACH, ZIŁACH I OCZYWIŚCIE MOTORACH itp,itd.......................... |
Qrde nauczylem sie cytowac
dzieki
to jest wiadomosc
mam litr naszej khaki ale na ten pomarancz nie wpadlem
to Forum coraz bardziej mi sie podoba
pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Czw Mar 30, 2006 10:24 am |
|
|
erynio |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
To ja troche z innej beczki ale zwiazanej nadal z motocyklami.
Czy ktos z Was orientuje sie moze za ile mozna kupic papiery do Rusa?
Namierzylem ladna Kaske, ktora wlasnie jest bez kwitow.
Wybaczcie motocyklisci - mea culpa
Nie bylo tematu z kwitami, po prostu nie doczytalem. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Sie 26, 2006 1:14 pm |
|
|
Bwerk45 |
szeregowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam wszystkich i pozdrawaim motocyklistów i sympatyków LWP.Posiadam K-750 z koszykiem i nalerze do grupy odtwarzającej LWP 6 DP Kościuszkowców.Mam pytanie czy malowano Kurice i oznaczenia jednostek.Pozd  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sro Wrz 13, 2006 10:14 pm |
|
|
córa_gumisia:D |
szeregowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
oj tatek...jaki ty byłes nie miły dla wikinga  |
|
_________________ .... .... |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Czw Wrz 14, 2006 12:20 am |
|
|
nietoperz |
Site Admin |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
w odróżnieniu od pojazdów radzieckich gdzie nikt ( poza wiezami czołgów i ogonami samolotów) nie malował czerwonych gwiazd ( co było regułą notorycznie bezczeszczoną prze obecnych właścicieli tych pojazdów) na sprzętach LWP malowano czasem kurice - ale nie zawsze - na części zdjęć widać wszelako białe cyferki będące zapewne nr-mi taktycznymi lub czymś pozwalającym zidentyfikować pojazd ( czasem nawet pozostawiano oryginalne amerykanskie napisy). Co jednak istotne - na "jednorazówkach" czyli na motorach, willysach i czapajach najczęściej nic nie malowano, bo sie poprostu nie opłacało marnowac farby... za krótko żyły....
ale już na dodgach wc-41 kurice były elementem spotykanym
Inna sprawa ,że motory jezdziły głownie w oddziałach rozpoznania ( nie mylic z razwiedką )- a tam malowane białe literki były raczej nie wskazane zaś willysy woziły gównie szarże - i zdradzanie sie białymi cyferkami tez nie leżało w interesie pasażerów... regułą był pojazd bez zadnych oznaczeń....malunki były ominięciem reguły - jakkolwiek by tego nie tłumaczyć .....wzszelkiego typu napisy na pojazdach w stylu "za rodinu" zaczęły pojawiać sie nagminnie dopiero po 44 rokui to wyłącznie na wozach bojowych ( dla lamerów: pojazdach cięzkich). Dorabianie na siłe oznaczeń na pojazdach LWP jest nadinterpretacją stosowaną przez obecnych włascicieli ( bo jak amerykański willys ma białą gwiazde to ja sobie na czapaju namaluje czerwona- wiocha kompletna)
malowanie z roku 1946 jest mnij wiecej takie
http://www.militarni.pl/galeria/7213_.jpg
http://www.militarni.pl/galeria/7234_.jpg
a to na czasy wojenne i tak za "kolorowo" |
|
_________________ Nietoperz
|----------------------------------|
uhhh ale ciężko pchać ten czołg --------->
|----------------------------------| |
|
|
|
 |
|
 |
RUSSIAN-BOXERS |
Wysłany:
Sob Paź 14, 2006 10:54 pm |
|
|
Kolekcjoner |
szeregowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam,ja w firmie xxxxxx-xxxxx remontuje swoje motocykle już od kilku lat i polecam ich wszystkim,profesjonalne wykonanie powłok lakierniczych i porządnie wykonane remonty mechaniczne.Po za tym zawsze doradzą co jak można zrobić,nie odsyłają klienta dalej tylko odbieram od nich gotowy jeżdżący motocykl z gwarancją na wykonaną usługę.Ceny są wyższe niż w moim rejonie(mam ok.300km) ale wolę dać więcej i mieć pewność dobrze wykonanej usługi niż oddać na miejscu i po pół roku zaczynać od nowa.Dobra jakość wiąże się też z ceną. |
|
_________________ Szukam Polskich motocykli i części |
|
|
|