|
Wysłany:
Czw Cze 28, 2007 4:47 pm |
|
|
SF_Sick_Doc |
sierżant |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oto hit upalnego lata 1969, szczególnie na boisku w bazie Pierwszy właściciel pozbył się rękawów dla wygody.
|
|
_________________ THE LORD GIVETH AND
THE CAR-15 TAKETH AWAY
GOD CREATED MEN,
COLT MADE THEM EQUAL |
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Cze 28, 2007 8:37 pm |
|
|
Michał |
kapitan |
|
|
|
|
|
|
|
|
no i usiadłem...juz wiem jak bedzie wygladała moja następna bluza |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Lip 01, 2007 11:31 pm |
|
|
doc101 |
podporucznik |
|
|
|
|
|
|
|
|
Wy tu wszyscy gadu gadu o jakiś kolorach t-shirtów i o tym czy powinny być czy nie, a gotowa już jest kolejna nasza galeria:
http://www.militarni.pl/?lang=1&cat=171
Tym razem nosi ona nazwę Phouc Long i przedstawia żołnierzy Co C z 1968 roku. Autorką zdjęć jest oczywiście Joanna Tobiasz.
Galeria ta, to fragment z sesji dla tygodnika Newsweek Polska.
Wkrótce na portalu Militarni.pl oraz w Newsweeku ukażą się kolejne galerie z tej sesji, o czym oczywiście wszystkich poinformujemy |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lip 02, 2007 9:57 am |
|
|
lobo |
st. kapral |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_________________ palenie zabija - gen.McAuliffe |
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lip 02, 2007 10:25 am |
|
|
Michał |
kapitan |
|
|
|
|
|
|
|
|
Tak a dokładnie na dwóch analogach. Jednym współczesnym czarno-białe a kolorowe zostały zrobione 40 letnią practica. Zreszta ciekawe jest to ze prawie wszystkie zdjecia z practicy sa lekko przeswietlone w jednym miejscu..Dzięki za słowa uznania |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lip 02, 2007 3:13 pm |
|
|
tracker |
mł. chorąży |
|
|
|
|
|
|
|
|
Głebokie ukłony i wyrazy szacuneczku .... Wychodzi to coraz lepiej... Dawno temu w mojej firmie powiedzieli by, że macie "perspektywę rostu"
A tak przypadkiem, to czy na nastepnej rekonstrukcji nie przydałby się Wam - jako forma uatrakcyjnienia - sympatyczny piesek z jezcze bardziej sympatycznym przewodnikiem, oczywiście w "barwach" 557 IPCT 101 Abn Div |
|
_________________ Cry HAVOC !!! and let slip the DOGS of WAR |
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lip 02, 2007 7:53 pm |
|
|
Paula |
plutonowy |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie wiem Jurek co chcesz od tego T-shirta, dla mnie super. Ja właśnie lubię takie szczeguliki. Może byłby lepszy na CIDG, ale na zdjęciach wygląda nieźle. Poza wyrobami dla myśliwych były też produkcje lokalne. Widzę też wreszczcie odważne odejście od standartu i od razu wygląda lepiej. Bardzo ciekawe zdjęcia no i doczekaliśmy się czegoś oryginalnego.
Pozdrawiam Wszystkich
Jarek |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Lip 03, 2007 7:15 am |
|
|
Piotr S |
st. sierżant |
|
|
|
|
|
|
|
|
Wracając do najnowszej rekonstrukcji newsweekowej. Jak sięgnę pamięcią, nigdy chyba nie widziałem równie dobrych zdjęć z rekonstrukcji. Co więcej same fotki, pomijając ich treść, są świetną rekonstrukcją zdjęć z epoki. Ci, którzy nie byli mają czego żałować, w tym piszący te słowa. GRATULACJE.
Pozdr. P |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Lip 03, 2007 10:13 am |
|
|
SF_Sick_Doc |
sierżant |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ooo panowie się robią medialni. To dobrze, może po obejrzeniu tych zdjęć choć mały procent przestanie postrzegać rekonstruktorów jako dziwne sekciarskie grupy szaleńców biegających w krzakach z toną starych klamotów na plecach. Będzie do tych zdjęć jakiś ciekawy tekst? W którym numerze można się tego spodziewać? |
|
_________________ THE LORD GIVETH AND
THE CAR-15 TAKETH AWAY
GOD CREATED MEN,
COLT MADE THEM EQUAL |
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Lip 07, 2007 11:51 am |
|
|
doc101 |
podporucznik |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lip 09, 2007 5:36 am |
|
|
tracker |
mł. chorąży |
|
|
|
|
|
|
|
|
Zdjęcia jak zwykle super Tylko jeden malutki drobniażdżek - na żadnym zdjęciuz Namu nie widziałem, aby ktoś miał "w polu" mapę nie zabezpieczoną folią. Ale tak w ogóle to super. |
|
_________________ Cry HAVOC !!! and let slip the DOGS of WAR |
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lip 09, 2007 8:20 am |
|
|
G838 |
mł. chorąży |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Piotr, bardzo dobre spostrzeżenie! I eksponowanie tych obrzydliwych białych zamków, jakby nie można było z nimi nic zrobić. Każdy chce robić za Turnera Browna, a rączki czyściutkie Piotrze, na następne sesje to chyba będziemy musieli się udać w roli konsultantów (na koszt podmiotu konsultacji)
Zdjęcia super, jest klimat. Profeska dzeiwczęta, po prostu profeska. Żałuję że nie mogłem z Wami być na tej sesji. Ale będą następne |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lip 09, 2007 8:34 pm |
|
|
tracker |
mł. chorąży |
|