Forum www.militarni.pl Strona Główna

Forum www.militarni.pl Strona Główna ť forum ogolnomilitarneť 13 grudnia - Stan Wojenny Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 22, 23, 24  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
PostWysłany: Sob Lis 29, 2008 9:46 pm Odpowiedz z cytatem
doc101
podporucznik
podporucznik

Najnowszy plan na tegoroczne obchody:

- 12 grudnia (piątek) o godz. 17.30 pod Ratuszem Bemowo, na parkingu z tyłu budynku robimy inscenizację pt. "Strajk".
- 13 grudnia (sobota) od godzin porannych patrole MO i LWP w kwartale ulic Krakowskie Przedmieście, Nowy Świat, Starówka
- 13 grudnia (sobota) o godzinie 17.00 na placu Zamkowym będzie inscenizacja zamieszek ulicznych.

Potrzeba jeszcze 3 osobowy patrol żołnierzy, który stanie na posterunku pod Ratuszem Bemowa w piątek w godzinach 10.00 do 17.30. Ktoś chętny?

Szczegóły organizacyjne:
1. PIĄTEK
Gotowość wszystkich uczestników o godz. 16.00, próba o godz. 16.30. Rozpoczęcie inscenizacji godz.17.30, planowane zakończenie godz. 18.30.

2. SOBOTA
Gotowość od wczesnych godzin porannych do wieczoru (oczywiście jak kto będzie mógł, nie ma obowiązku na cały dzień).

3. Wszyscy uczestnicy otrzymują żołd w wysokości 50 zł netto za dzień.

www.rakkasans.pl

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
PostWysłany: Pon Gru 01, 2008 7:57 pm Odpowiedz z cytatem
Steiner
st. plutonowy
st. plutonowy

Jeśli można dołączyć do koleżeństwa, to ja chętnie, tyle, że posiadam tylko mundur wojsk pancernych WP.
W zestawie:
-zimowy hełmofon
-kurtka pancerna z podpinką starego typu, z kołnierzem
-spodnie pancerne
-gumofilce
-radiotelefon (lata 80-te)
-broń krótka
-mapnik

Ze względu na wiek (ponad 40 lat) pozwolę sobie być podoficerem ( nie chcę nikim dowodzić! Very Happy )

Mundur moro mam jeszcze niekompletny, niestety:(
Czy można poprosić jakiś szybszy kontakt do Oficera Dyżurnego WP?
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PostWysłany: Pon Gru 01, 2008 8:03 pm Odpowiedz z cytatem
doc101
podporucznik
podporucznik

Pisz śmiało na doc101@militarni.pl

www.rakkasans.pl

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
PostWysłany: Sro Gru 03, 2008 9:59 am Odpowiedz z cytatem
Michał MG42
st. plutonowy
st. plutonowy

Witam kolegów !
Bardzo się cieszę dużym zainteresowaniem naszymi imprezami. Doc, już piszę wniosek do ministra do odznaczenia cię za zasługi w utrwalaniu władzy ludowej ! Cool
W tym roku szykują się dwie inscenizacje, jedna pod ratuszem, 12 grudnia i druga na placu Zamkowym 13 grudnia. Ta druga to pomysł fundacji OO ...
Rozwalili mnie tym że przyszli z tym do mnie dwa tygodnie przed terminem ... Rolling Eyes
Mają szczęście że i tak jesteśmy w gotowości i zrobienie drugiej zadymy nie robi różnicy. Zwłaszcza że wszelki sprawy organizacyjne wzięli na siebie, my tylko wpadamy i wp.....ol Very Happy
Chcę wykorzystać scenariusz sprzed dwóch lat, który nie został wtedy zrealizowany. Kto był to wie dlaczego ...

Wszelkie szczegóły i aktualności związane z organizacją tegorocznych imprez znajdziecie tutaj :
http://www.milicja.waw.pl/forum/viewtopic.php?t=148&postdays=0&postorder=asc&start=0

Pozdrawiam !
Porucznik

PostWysłany: Czw Gru 04, 2008 9:38 pm Odpowiedz z cytatem
nietoperz
Site Admin
Site Admin

W związku z tym, że pomimo zeszłorocznych zapewnień Michała organizatorem imprezy wciąz jest wiadoma fundacja zaś Michał wiciąz z uporem idzie wobec nich na ustępstwa ja wycofuje sie całkowicie z udziału w tej imprezie zarówno 12-go jak i 13-go grudnia

|----------------------------------|
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
PostWysłany: Czw Gru 04, 2008 9:51 pm Odpowiedz z cytatem
Michał MG42
st. plutonowy
st. plutonowy

Tak, jestem uparty i to oni idą na ustępstwa względem mnie.
Zbyt ważna to dla mnie data żeby odpuścić. Wolę to robić z nimi niż żeby zrobili to sami i kompletnie spieprzyli, a za mocni są żeby ich wykolegować. Poza tym są kojarzeni z obchodami już od paru lat i mają wiele ścieżek wydeptanych, więc jest im łatwiej..
Robię niezależną imprezę 12 grudnia, we współpracy wyłącznie Urzędu Gminy Bemowo. Rozumiem że wspólpraca z fundacją tobie Nietoperzu nie leży, ale że wycofujesz się z mojej imprezy, tego nie rozumiem.
Pozdrawiam !

PostWysłany: Pią Gru 05, 2008 8:48 am Odpowiedz z cytatem
nietoperz
Site Admin
Site Admin

Michał MG42 napisał:
Ta druga to pomysł fundacji OO ...
Rozwalili mnie tym że przyszli z tym do mnie dwa tygodnie przed terminem ... Porucznik

Michał nie chrzań ! Swoją pomoc w organizacji imprezy zaoferowałeś fundacji juz w lipcu 2008 oferujac im swoje pojazdy i rekwizyty fundacja od lipca wiedziała ze bedziesz z nimi robił ta impreze , ale nikomu z nas o tym nie raczyłes powiedziec i dlatego właśnie - gdy otrzymałem ta wiedze zrezygnowałem z udziału w imprezie - ja i i grupa w której działam.

post ten nie ma na celu wywołania polemiki - i takiej nie podejme - jest wyłącznie oświadczeniem

|----------------------------------|
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
PostWysłany: Pią Gru 05, 2008 9:11 am Odpowiedz z cytatem
kaczyński
pułkownik
pułkownik

jak wyżej. Również nie widze swojego uczestnictwa w takiej sytuacji.

PostWysłany: Pią Gru 05, 2008 9:26 am Odpowiedz z cytatem
Michał MG42
st. plutonowy
st. plutonowy

nietoperz napisał:

Swoją pomoc w organizacji imprezy zaoferowałeś fundacji juz w lipcu 2008 oferujac im swoje pojazdy i rekwizyty fundacja od lipca wiedziała ze bedziesz z nimi robił ta impreze

Bzdura, nie wiem skąd masz takie informacje, ale nikt z fundacji się ze mną nie kontaktował. Pierwszego maila z fundacji z propozycją współpracy dostałem 24 października, bardzo ogólnego, potem czekałem na szczegóły, ale przez ponad miesiąc nie doszło do spotkania...
O tym że chcą robić inscenizację dowiedziałem się 28 listopada.

PostWysłany: Pią Gru 05, 2008 11:06 am Odpowiedz z cytatem
Michał
kapitan
kapitan

Ja powiem tak Wam panowie oficerowie: mam to w dópie Razz ..robie to dla siebie i Doca i innych kolekcjonerów, pasjonatów i dla społeczeństwa a nie dla fundacji...reprezentuje na tej uroczystosci Grupy Rekonstrukcji Historycznej i a nie zadna fundacje "odpowiedizalnosc z o.o." czy inne organizacje teoretycznie non profit... od dwóch lat marzne bo lubie..i jak mnie jakis pismak czy inna tv zapyta kto ja jestem to ja jestem SEKA z GRH Recon29 i LWP robie bo lubie a robie bo pamietac o tym dniu trzeba i juz! bez wzgledu jaki kto ma stosunek do SW..młodym trzeba przypominac ze była taka niedziela i nie było teleranka..i trzeba pamiętac ze 50% jest za wprowadzeniem a 50 % jest przeciw...mój stosunek znacie ..ja mam serce po lewej stronie!

Pamietajcie tylko dalej panowie oficerowie, ze poza nami, miejscowymi przyjada ludzie z Polski...wiec nie zachowujmy się jak panienki tylko pokazmy ze mozemy fajnie to zrobic..

Doc wziął na siebie koordynację LWP i LWP bedzie wystawsiona dobrze..ja rozumiem ze ta cala sprawa wspołpracy z "ograniczonymi w odpowiedzialnosci" moze miec inne dno.... oby nie...

Michał SEKA Sekunda
SRH RAKKASANS
www.rakkasans.pl

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
PostWysłany: Pią Gru 05, 2008 1:32 pm Odpowiedz z cytatem
wolfik
st. kapral
st. kapral

Seka , w twojej wypowiedzi zawarłeś wszystko, jak mówił gen.Mozambik " trafiliście w sedno tarczy"
Co do Fundacji , potwierdzam że Michał dostał info od nich niedawno, do tego stopnia późno że myśleliśmy żeby zrobić taką imprezę samemu w oparciu o tych którzy chcą upamiętnić datę 13 Grudnia 1981.
Seka ma rację , że najedzie się trochę ludzi z Polski i nie warto robić nowego dymu p.t. "warszawka znowu się kłóci"
Panowie , zastanówcie się i nie podejmujcie pochopnych decyzji.
Pozdrawiam

Seka , przy okazji Wszystkiego Najlepszego. Smile

PostWysłany: Pią Gru 05, 2008 2:19 pm Odpowiedz z cytatem
Michał
kapitan
kapitan

Dzięki Wolfik wielkie!

Michał SEKA Sekunda
SRH RAKKASANS
www.rakkasans.pl

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
PostWysłany: Pią Gru 05, 2008 2:34 pm Odpowiedz z cytatem
wolfik
st. kapral
st. kapral

http://www.milicja.waw.pl/?inscenizacja-historyczna-strajk--12.12.2008-na-bemowie-w-warszawie,45

PostWysłany: Pią Gru 05, 2008 3:29 pm Odpowiedz z cytatem
Steiner
st. plutonowy
st. plutonowy

Cytat:
młodym trzeba przypominać ze była taka niedziela i nie było teleranka..

Dokładnie!
Jest to fakt z naszej historii (w tym militarnej), który miał miejsce ponad ćwierć wieku temu.
Dla naszych dzieci SW jest taką samą abstrakcją, jak II wojna, czy Potop Szwedzki.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PostWysłany: Pią Gru 05, 2008 4:10 pm Odpowiedz z cytatem
wolfik
st. kapral
st. kapral

Tym bardziej że w tym roku dysponujemy o wiele większym parkiem maszynowym i na bank zrobimy większe wrażenie a co za tym idzie wywołamy pożądany efekt czyli przypomniny smutny fakt z naszej najnowszej historii o którym wielu nie pamięta a część nie ma kompletnie pojęcia.
Zawsze możecie zmienić zdanie bo cnotą jest wycofanie się z błędnej decyzji a nie trwanie w uporze...co kolegom wycofującym się z obchodów Grudnia polecam ku rozważeniu we własnym sumieniu.

Niestety przypomina mi to słynną Defiladę sprzed 3 tygodni... tygielek mocno bulgotał przed i po imprezie...szkoda ale widać to takie polskie i zawsze coś się musi popieprzyć...