|
 |
|
 |
Pomysł stworzenia grupy |
Wysłany:
Sob Cze 20, 2009 6:33 pm |
|
|
Pietrowicz |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam, jestem Piotrek, mam 14 lat i wielkie chęci. Dużo rozmyślałem nad stworzeniem grupy rekonstrukcji historycznej na terenie podkarpacia. Oczywiście zajmowalibyśmy się rekonstrukcją Armii Czerwonej z okresu 1941-1945 (a może nawet sekcja 1939). Trzeba by się też zastanowić co rekonstruować - myślałem o piechocie, a szczególnie może zwiadzie albo o wojskach inżynieryjnych w przypadku, gdyby ktoś chojny zafundował grupie pojazd. Jak już pisałem mam dopiero 14 lat, mogę być góra dzieckiem pułku, więc jeśli projekt by ruszył potrzebny byłby dowódca, trzeba by było kogoś wybrać. Myślałem także, że bylibyśmy luźną koleżeńską grupą (bez żadnych składek) i jeśli np. członek innej grupy rekonsruującej ACz wstępując do naszej grupy (oczywiście nie musiałby rezygnować z tamtej) zachowywałby swój stopień. |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sob Cze 20, 2009 10:25 pm |
|
|
kaczyński |
pułkownik |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
na podkarpaciu masz co najmniej dwie grupy od armii czerwonej: San i chłopaków z Przemyśla, przy czym ci ostantni reprezentują wysoki poziom. spróbuj najpierw przeszkolic sie w jakiejs grupie, ewentualnie poczytaj troche tekstów o działaniu podobnych GRH. Wot taka porada.
a do lektury o sposobie odtwarzania Armii Czerwonej polecam tu
http://www.militarni.pl/?lang=1&cat=226 |
|
_________________ Группа крови - на рукаве... |
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Cze 21, 2009 9:12 am |
|
|
Pietrowicz |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Przemyskie SRH nie odtwarza ACZ tylko niemców, LWP na Wschodzie i WP w 1939. Co do Sanu to nie wiem, ale jest jeszcze Podkarpackie Stowarzyszenie Miłośników Militariów, ale do nich bardzo ciężko się dostać, bo jest to stała, zwięzła grupa przyjaciół. Działalność zaczyna GRH Rozbratel i to tam chyba bhym zaczął. |
|
|
|
|