|
Wysłany:
Nie Cze 06, 2010 7:32 pm |
|
|
nietoperz |
Site Admin |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Motodemont jest jedną z droższych firm w polsce. a powoływanie sie na to forum wiele nie daje - sam osobiście chcąc zrobić zakupy w tej firmie uslyszałem cenę dwukrotnie wyższą od ceny realnej. koniec konców nie kupiłem u Janusza , tylko poszukałem i kupiłem o prawie 60% taniej.
Kto szuka - oszczędza! |
|
_________________ Nietoperz
|----------------------------------|
uhhh ale ciężko pchać ten czołg --------->
|----------------------------------| |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Pon Cze 07, 2010 2:51 pm |
|
|
JANO |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Broniąc opinii swej firmy przyznaję że najtańsi nie jesteśmy. Ale też nie można porównywać naszych cen z cenami kogoś, kto coś znalazł lub kupił na złomowisku po cenie złomu. Są też inni sprzedający, którzy stali się posiadaczami czegoś w inny sposób, nie całkiem legalny. Jesteśmy firmą która z tego żyje, ceny na sprzęt zawsze są do negocjacji a jeśli chodzi o podzespoły do nich, to niektóre są bardzo trudne do zdobycia ale naszych klientów nigdy nie zostawimy samych sobie z problemem. Przykład silnika od Ziła o którym kolega pisze. Sprzedający nie uruchomił mu silnika i nie zademonstrował jego pracy. Nie poinformował go również o tym, że aby ten silnik pracował potrzebny jest elektroniczny moduł zapłonu. Niestety kolega kupił taniej i ma problem w dalszym ciągu.
Kokoss - jeśli w Twoim Zile zamontowany był silnik z aparatem zapłonowym na palec rozdzielacza to wymień aparat z palcem,kopułkę, przewody, świece i podłącz do cewki zapłonowej w Twoim aucie.
Jeśli zaś tak jak piszesz, kupiłeś silnik z zapłonem elektronicznym, będziesz musiał dokupić moduł i przerobić instalację elektryczną w Twoim Zile.
Nietoperz - masz rację że kto szuka ten oszczędza, ale czasami to i tak na końcu wychodzi drożej
Kamillo - dzięki za reklamę, nasza współpraca chyba układa się nieźle.
Pozdrowienia dla wszystkich. |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Cze 08, 2010 3:26 pm |
|
|
kokoss |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam ,
Zil chodzi teraz pieknie , aparat wraz ze swiecami i przewodami zastosowalem ze starego silnika . Ten nowy hermetyczny nie dziala tzn prad dochodzi ale nie ma iskry , na szczescie nie ma tam modulu elktronicznego bo bez zadniej przerobki dziala. Jednak musze kiedys w wolnym czasie rozebrac ten hermetyczny i sprawdzic czemu nie dziala , na pewno nie ma tam przerywacza , moze to jednak trzeba podlaczyc do modulu a moze to jakas wojskowa konstrukcja ? |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Cze 08, 2010 4:17 pm |
|
|
Bodek1968 |
st. kapral |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ja ze swoim ZIŁ-em jestem "leszczem" w porównaniu do gości kupujących "Meridy" itp cuda za setki tysięcy.Fakt,że zapłaciłem więcej niż u konkurencji,ale żadna inna firma nie chciała mi przygotować auta gotowego do wyjazdu,ze zmianą nadwozia itp.Stwarzali problemy jak by nie chcieli sprzedać towaru.Przecież płaciłem pieniędzmi a nie sianem.Widać za głupi jestem,że nie rozumiem prostych praw,iż "klient nasz Pan" - skoro płaci.Nie bronię tu Jano,ale muszę przyznać,że dzięki Niemu nie wpakowałem się w niezły kanał z tzw. okazją cenową.Ził śmiga jak "laleczka"-leję i pożeram kilometry - na ile kieszeń pozwala Nikt mnie nie zmuszał do tego wyboru-w końcu to moja kasa była,ale teraz nie chodzę i nie płaczę,że mi coś nie działa.Może inni nie byli tak potraktowani?-nie wiem.Ja nie narzekam.Pozdr
ps.
Janusz,masz szperacz z podstawą do ZIŁ-a? |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Cze 08, 2010 5:57 pm |
|
|
JANO |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Kokoss, tak jak pisałem, kupiłeś silnik na elektroniczny zapłon a w Twoim Zile nie było instalacji do takiego zapłonu i oczywiście modułu, który jest montowany na ścianie grodziowej kabiny. Po zamontowaniu do tego silnika zwykłego aparatu z palcem i podłączeniu do cewki zapłonowej musi chodzić jak najzwyklejszy silnik gaźnikowy. Miałem na myśli to że sprzedający przed sprzedażą takiego silnika powinien się zapytać o rodzaj instalacji w samochodzie albo silnik uruchomić i dać klientowi wszystko co potrzebne do zmiany instalacji. Tylko obawiam się że mało kto potrafi taki silnik uruchomić po wymontowaniu z samochodu.
Bodek - coś powinno się znaleźć. Daj znać jak Ci to wysłać. |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Cze 08, 2010 6:04 pm |
|
|
JANO |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Kokoss, jeszcze jedna sprawa. Nie rozbieraj tego aparatu (chyba że z ciekawości) bo go popsujesz. A może zdobędziesz kiedyś taki moduł i trochę instalacji z jakiegoś złomowanego Ziła i zamontujesz. Zupełnie inna praca silnika, nie ma przeskoków iskry na platynach i kopułce. Masz Ziła to go poznawaj bo to ciekawe auto... |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Cze 08, 2010 7:51 pm |
|
|
Bodek1968 |
st. kapral |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Poszło na priva o szperaczu. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Cze 28, 2010 10:39 am |
|
|
kokoss |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Dzieki za wszystkie podpowiedzi ,
Mialem troszke przerwy od mojego Zila (praca i inne obowiazki) , mam takie jeszcze do Was male pytanko , nie macie moze instrukcji obslugi w wersji elektronicznej , a moze ktos wie skąd mozna taka instrukcje sciagnac
pozdrawiam ?
kokoss |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Cze 28, 2010 7:54 pm |
|
|
arkadiusz tasior |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Mam Pytanie, czy koledzy mogą na fotografiach pochwalić się swoimi Ziłami? |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sro Cze 30, 2010 9:03 pm |
|
|
Bodek1968 |
st. kapral |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Chętnie,ale nie wiem czy to jest tutaj możliwe.
Jano,potknąłeś się może już o jakiś szperacz?
pozdr. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Lip 02, 2010 4:53 pm |
|
|
JANO |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Bodek, szperacz i podstawa od dawna czeka na Ciebie. Nie wiem jak go Ci dostarczyć. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Lip 02, 2010 10:04 pm |
|
|
Bodek1968 |
st. kapral |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Dał bym głowę,że podałem Ci adres na priva,ale jeśli nic nie doszło to podam jeszcze raz.Wyślij zwykłą paczką.pozdr |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Sie 26, 2010 1:27 pm |
|
|
Bodek1968 |
st. kapral |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Szperacz dotarł-jeszcze przed "Bornym" udało mi się przywrócić mu dawny blask-lakierek itp.Dzięki bardzo.Jano,Nie napisałeś ile mam Ci za niego zapłacić,bo tak jakoś głupio.....pozdr |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Sie 27, 2010 7:21 pm |
|
|
KAMILLO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Bodek1968 do pewnego momentu można kontynuować tą rozmowę na forum, ale przychodzi taki moment że bardziej jest wskazana prywatna rozmowa lub telefoniczna z Panem Januszem, bo robi się mały bur...ik.
Sądzę że nie bardzo wszystkich interesują szczegóły tej transakcji. |
|
_________________ A ja mieszkam tam gdzie jest naprawdę MILITARNIE
http://www.MILITARNE-BORNE.pl
Kraz 255B 6X6
Ural 4320 6X6
Ural 375D 6X6
GSP-55 Gąski
PTS-M Gąski |
|
|
|