|
nylon sling |
Wysłany:
Nie Gru 12, 2010 3:42 am |
|
|
randall67 |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam.
Jestem nowa na forum wiec prosze o wyrozumialosc. Mam jedno pytanko na ktore probuje znalezc odpowiedz od pewnego czasu.. Moze jest glupie, obiecuje ze potem sie juz nie odezwe...
Czy kiedykolwiek nylonowe "rifle slingi" trafily do Wietnamu? Wiem ze data na opakowaniu 1969r itd ale to wg mnie ciut za malo aby mnie przekonac.
 |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Gru 14, 2010 5:33 pm |
|
|
Nervous |
mł. chrązy sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
To może ja zacznę.
Kontrakt z opakowania jak sam zauważyłeś nie zawsze oznacza datę wprowadzenia do użytku, w tym przypadku w Wietnamie, sam spotkałem się z paroma opisami że wprowadzono je do użytku na początku lat 70-tych, ale czy akurat w Wietnamie.
Zapewne jakaś ich ilość trafiła tam, ale myślę że podobnie jak MLCE nie wyparło LCE, tak nylonowe paski do broni to jednak margines i to w późnym okresie. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Gru 17, 2010 3:41 pm |
|
|
Michał |
kapitan |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ja widziałem takie paski w Wietnamie ale podejrzewam że były pochodzenia ARVN. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Gru 18, 2010 10:13 am |
|
|
randall67 |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam.
Moze byly. Ja niestety nic takiego nie znalazlam, a szukalam . Moze nie jestem spostrzegawcza,brakuje mi wiedzy, ale chyba nawet elitarne wietnamskie Czarne Tygrysy-rangersi w 70-latach mieli zwykle, stare bawelniane. W kazdym razie dziekuje wam slicznie i zycze spokojnych Swiat.  |
|
|
|
|