|
Wysłany:
Czw Lis 17, 2005 11:35 pm |
|
|
SF_Sick_Doc |
sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
I bardzo dobrze Skrzypek, że masz na początek Kevina. Też między innymi od tego zaczynałem. Pomału biblioteczka się zwiększy. |
|
_________________ THE LORD GIVETH AND
THE CAR-15 TAKETH AWAY
GOD CREATED MEN,
COLT MADE THEM EQUAL |
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Lis 18, 2005 12:40 am |
|
|
ssgt |
plutonowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
To może ja dołoże jeszcze to
 |
|
Ostatnio zmieniony przez ssgt dnia Pią Lis 18, 2005 7:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Lis 18, 2005 8:35 am |
|
|
Skrzypek |
plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
FritzX napisał: |
Nie o to chodzi czy każdy ma, wazne, że masz i zawsze cos tam znajdziesz. Od tego powinienes zacząc, a nie od colta. Inna by była rozmowa i twoj debiut tu. |
Heh debiut debiutem... zapomnijmy o nim, myślę, że każdemu będzie się lepiej żyć... (a nie zaczynałem bo nic o tym nie było) |
|
_________________ Pośród baranów wolimy być wilkami... |
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Lis 18, 2005 9:05 am |
|
|
królik |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jeszcze parę (słąbe światło, ale poprawię)
 |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Lis 18, 2005 1:43 pm |
|
|
Bodi_Lodz |
chorąży |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Dzis dołacze zdjeci swoich ksiazek ale najpiew musi mi ktos powiedzieć jak to zrobic
Szeacunek dla wszystkich ktorzy maja konkretnre zbiory nie tylko fantow ale tez literatury!!!!Warto inwestowac w wiedze ale niektorzy tego nie rozumieją-przykre...
Czekam na pomoc w zamieszczeniu zdjec!!!! |
|
Ostatnio zmieniony przez Bodi_Lodz dnia Nie Lis 20, 2005 10:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Lis 18, 2005 4:39 pm |
|
|
cap.Walker |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Może piszę trochę OT ale full respect dal G383, jak zobaczyłem zdjęcia to aż mnie zatakło. Ja mam narazei Ospreya tego co Skrzypek, ale teraz święta i pewnie pare książek dojdzie. Co do zamieszczania zdjęć to możesz to zrobić tu: http://www.imageshack.us/ |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Lis 18, 2005 5:46 pm |
|
|
Bodi_Lodz |
chorąży |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Tak jak pisałem wczesniej po otrzymaniu pomocy zamieszczam zdjecia ksiazek ktore posiadam...
To wieksza czesc ksiazek ktore posiadam...Nie uwzgledniłem tu publikacji polsko języcznych i tych ksiązek które są w "drodze"...
Szacuneczek dla wszystkich z forum...
Marcin |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lis 21, 2005 8:33 pm |
|
|
FritzX |
st. sierżant |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Przy tej ilości publikacji, aż sie prosi o jakis rankin. Ktora książka dla kogo jest najlepsza pozycją. Zacznę pierwszy. Moim zdaniem I miejsce to "GREEN BERETS AT WAR" S. Stanton. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lis 21, 2005 8:45 pm |
|
|
jerry_k |
st. plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
hmm ciezka sprawa! kazda ksiazka ma cos w sobie ale:
Seal in Vietnam E.Micheletti i Ranger "Behind enemy lines in Vietnam" R.Field |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lis 21, 2005 8:48 pm |
|
|
Bodi_Lodz |
chorąży |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam
Popieram Jarka w 100%-świetny pomysł!!!!
Numer jeden to: "Special Forces at War" Shelby Stanton
Ale jako najlepszy podrecznik dla wszystkich uważam "U.S. Army uniforms of the Vietnam War" Shelby Stanton...
Za ciekawa książke uważam tez "Reqiuem" Horst Faas/Tim Page-jest to ksiązka o fotografach którzy zgineli podczas konfliktu Vietnamskiego.Szczególna ksiązka bo pokazująca zdjęcia ludzi którzy oddali zycie na tej wojnie!!!
Ale z ksiazkami to sie zmienia-kupuje sie nowa zapomina o starych...
Pozdrawiam
Marcin |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Lis 22, 2005 10:33 am |
|
|
G838 |
mł. chorąży |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Dla mnie bezapelacyjnie najlepsze są wszystkie publikacje Stantona. Jego kolega Sutherland też wydał niezłą książkę.
Ale największym sentymentem darzę obrazkowego Kevina. To była moja pierwsza z prawdziwego zdarzenia książka o militariach US Vietnam. Nabyłem ja ponad 10 lat temu i jeździła ze mną po wszystkich giełdach i military shopach (co widać po niej). Ostatnio zaskoczyła mnie jego książka "US Army Infantryman in Vietnam". Dosłownie tony użytecznych informacji o żołnierzach US Army - od otrzymania "draf card" po "powrót do Świata". To coś dla hardcoreowców... |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Lis 22, 2005 1:26 pm |
|
|
Michał |
kapitan |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ja tez mam zdjęcia ale jeszcze muszę nauczyć się je wklejać  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Lis 22, 2005 1:36 pm |
|
|
królik |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Michał napisał: | Ja tez mam zdjęcia ale jeszcze muszę nauczyć się je wklejać  |
Michaś, kurna, ostatni raz to wstawiam - jak jeszcze raz się o to spytasz, to - jak pragnę podskoczyć - zrobię Ci krzywdę (to NIE JEST GROŹBA KARALNA).
Bardzo prosto:
1. klikasz TU
2. Wybierasz obrazek (ze swojego kompa - opcja "przeglądaj"), stosując się do ograniczeń (1024kb).
3. Klikasz "HOST IT".
4. Czekasz.
5. Pokazuje się nowy ekran - wybierasz link dla for dyskusyjnych (drugi od góry).
6. Kopiujesz link.
7. Wstawiasz w wypowiedź.
8. Cieszysz się obrazkiem.
A potem wygląda to tak:
Aby uniknąć takich sytuacji w przyszłości założę zaraz nowy temat. |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Lis 22, 2005 3:47 pm |
|
|
FritzX |
st. sierżant |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
G838 napisał: | Dla mnie bezapelacyjnie najlepsze są wszystkie publikacje Stantona. Jego kolega Sutherland też wydał niezłą książkę.
Ale największym sentymentem darzę obrazkowego Kevina. To była moja pierwsza z prawdziwego zdarzenia książka o militariach US Vietnam. Nabyłem ja ponad 10 lat temu i jeździła ze mną po wszystkich giełdach i military shopach (co widać po niej). Ostatnio zaskoczyła mnie jego książka "US Army Infantryman in Vietnam". Dosłownie tony użytecznych informacji o żołnierzach US Army - od otrzymania "draf card" po "powrót do Świata". To coś dla hardcoreowców... |
Masz rację Piotr, jak ranking książek, to i autorów. I miejsce S. STANTON, ZA CAŁOKSZTAŁT. |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sro Lis 23, 2005 11:26 pm |
|
|
ssgt.Frantz |
sierżant |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
FritzX napisał: | Niestety nikt chyba nie ma wiecej . Bez tej literatury nie ma zbierania militariów, że nie wspomnę o rekonstrukcjach. Wiem natomiast kto ma jedna ksiązkę, pewnie ze zdjęciami. Wracając do tematu, najpierw książki. Tymi fotkami Piotrek wyczerpał temat. Dłużej nie będe się ukrywał, zaczelismy projekt strony i jeżeli ktoś chce się powykazywać i stworzyc jakis artykół zapraszam, podajemy w opisie czyje i kto jest autorem. Może jak wszyscy wezmą w tym udział, będzie najlepszą stroną informacyjną. www.us-militaria.tk
Zapraszam
Jarek |
jeżeli się zgodzisz to chętnie umieszczę link do Twojej strony na mojej witrynie - gdybyś miał jakiś banerek to wstawię na główną |
|
|
|
|