Co to za pasek? |
Wysłany:
Pią Sty 26, 2007 8:28 pm |
|
|
Nervous |
mł. chrązy sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam! Ostatnio trafiło mi sie coś takiego, było zielone, miało ładna date, to sie skusiłem, ale zupełnie nie wiem co to jest, czy raczej do czego słyży. Pomożecie?
 |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Sty 26, 2007 10:01 pm |
|
|
doc101 |
podporucznik |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jezu!!!! Czy to możliwe, że ktoś nie wie co to jest??? Jak się ktoś interesuje Namem, to musi wiedzieć, że to jest pasek nośny do karabinu M16, i zapewne kupiłeś go na Bajzlu w Łodzi  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Sty 26, 2007 10:03 pm |
|
|
Nervous |
mł. chrązy sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jak widac ja nie wiedziałem i żeczywiscie kupiłem go na bajzlu. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Sty 26, 2007 10:04 pm |
|
|
doc101 |
podporucznik |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
To błąd, ze nie wiedziałęś, ale dobrze, że już wiesz
Czyli jesteś tym trzecim, który kupił ten pasek na Bajzlu. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Sty 26, 2007 10:06 pm |
|
|
Nervous |
mł. chrązy sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Dzieki za odpowiedz, bo nigdy takowego nie widzialem. Teraz to juz bede wiedział na zawsze. Byłem trzecim i chyba ostatnim bo nie widziałem kolejnego. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Sty 26, 2007 10:08 pm |
|
|
doc101 |
podporucznik |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Niestety były tylko 3...szkoda  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Sty 26, 2007 10:10 pm |
|
|
Nervous |
mł. chrązy sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
W tym roku duzo rzeczy było na bajzlu, sam zakupiłem nie otwierany bagnet m7. A jak bym miał wiecej kaski to i wiecej bym kupił.Ahhhhh |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Sty 26, 2007 10:14 pm |
|
|
doc101 |
podporucznik |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ja nic ciekawego nie widziałem...ale dobrze, że coś trafiłeś  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Sty 26, 2007 10:16 pm |
|
|
Nervous |
mł. chrązy sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Oby wiecej takich, bo ostatnio sie bida zrobiła. Ale jeśli bedzie sie działo tak dalej to znów bedzie dobrze  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Sty 27, 2007 7:23 pm |
|
|
Walkie |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Nervous napisał: | trafiło mi sie coś takiego, było zielone, miało ładna date, to sie skusiłem |
Ładny strzał. Gratulacje.
Nervous napisał: | zakupiłem nie otwierany bagnet m7 |
Jakiej firmy? Może foto? |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Sty 28, 2007 12:02 am |
|
|
Nervous |
mł. chrązy sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Sty 28, 2007 12:07 am |
|
|
doc101 |
podporucznik |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jak napisałeś o tym bagnecie, to myślałem, że ma ładniejszą datę...bagnety z tych lat na 99% nie trafiły do Namu, zatem moim zdaniem, żadna rewelacja, sorry  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Sty 28, 2007 12:11 am |
|
|
Nervous |
mł. chrązy sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Nie przepraszaj, nie ma za co! Wiadomo że nie trafiły, ale czy sie zmieniły??? Dgyby nie było opakowania z datą to wszyscy by mówili ze w ładnym stanie sie trafił. A co powiedziec o rzeczach które mam w kolekcji nóweczki stany, tez nigdy nie trafiły do namu ale takie same były tam używane. I tak jest z tym bagnetem, w namie nie był ale jego "bracia", a dla mnie liczy sie to ze jest nierozpakowany. I za to ja moge przeprosić  |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Nie Sty 28, 2007 12:33 am |
|
|
doc101 |
podporucznik |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Nervous napisał: | Wiadomo że nie trafiły, ale czy sie zmieniły??? | Bagnety M7 trafiły, ale te z wcześniejszych lat produkcji. Czyli równie dobrze w kolekcji Namu można mieć bagnety M7 datowane na lata 80, bo się nie zmieniły? Cytat: | Dgyby nie było opakowania z datą to wszyscy by mówili ze w ładnym stanie sie trafił. | No to jeszcze by zależało od nazwy producenta jaki jest na bagnecie, czy produkował wcześniej czy nie. Cytat: | A co powiedziec o rzeczach które mam w kolekcji nóweczki stany, tez nigdy nie trafiły do namu ale takie same były tam używane. | Brawo, brawo  Cytat: | I tak jest z tym bagnetem, w namie nie był ale jego "bracia", a dla mnie liczy sie to ze jest nierozpakowany. | Tylko nie przywiązuj się do niego emocjonalnie
Rozumiem, że np. plecak medyczny M5 nówka sztuka, jeszcze z kartkami ze szwalni, ale datowany na 1996 rok znalazł by miejsce u Ciebie w kolekcji Nam? |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Nie Sty 28, 2007 12:45 am |
|
|
Nervous |
mł. chrązy sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
doc101 napisał: |
Rozumiem, że np. plecak medyczny M5 nówka sztuka, jeszcze z kartkami ze szwalni, ale datowany na 1996 rok znalazł by miejsce u Ciebie w kolekcji Nam? |
Zachowajmy zdrowy rozsądek! Taki plecak sie w niej nie znajdzie bo nie bardzo mnie medycy interesują choć moze kiedy juz wszystko bede miał to i na taki plecak sie skusze.
Już nie raz toczyła sie na tym forum dyskusją co to znaczy nam era, i co jeśli poźniejsze fanty są takie same jak okresowe. Ja osobiście przyjołem nastepujacą taktyke (nie zwracając uwagi na innych- sorry)
1. Uznalem że wszystko co do 73 nie uległo zmianie, a ma ta datę może znaleść sie w mojej kolekcji. W miere mozliwości bedzie zastepowane na bardziej zblizone do daty 68.
2. Jeśli coś jest takie same jak w namie, np. buty to wole załorzyć nowe niz okresowe, a że rózni się szwem, trudno.
3. Do swojej kolekcji staram się zbierac rzeczy nowe lub w stanie bardzo dobrym.
Bagnet po trochu poasuje do tych trzech punktów. Jest idealnie nowy, w ramy czasowe sie mieści prawie idealnie
A gdy jeszcze kiedys trafi mi sie taki tylko z wcześniejsza datą to obiecuje ze go kupie a tego sprzedam. |
|
|
|
|