Band of Brothers |
Wysłany:
Nie Lut 04, 2007 10:34 pm |
|
|
Maximus |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam.
Jakoś się nie mogę nadziwić, że na tym forum jest niewiele o tym filmie. Jeśli się mylę, to proszę kogoś o podesłanie linka z temate.
Bardzo lubię ten serial i chętnie ten wątek pociągne. Jestem ciekawy Waszych opini. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lut 05, 2007 10:34 am |
|
|
past |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Bo film to nie życie A jesli chcesz podyskutować o 101 to polecam forum na stronie grupy 101AB. |
|
|
|
|
aha |
Wysłany:
Pon Lut 05, 2007 10:40 am |
|
|
Maximus |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Film to oczywiście część życia, tak jak częścią życia jest to forum. Równie dobrze można by napisać: "po co to forum, przecież forum to nie życie".
Chcę pogadać o filmie, który mi się podoba. A rozmowa o rzeczach, które się lubi to jest właśnie element życia. Zatem mimo wszystko czekam na chętnych, którzy podyskutują o BoB.
Swoją drogą chętnie zajrzę na wątek o 101, ale uprzejmię proszę o szczegóły.
Z góry dziękuje. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lut 26, 2007 7:58 pm |
|
|
garhard |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
_________________ You can't stop U.S |
|
|
|
Film lepszy |
Wysłany:
Pon Lut 26, 2007 10:14 pm |
|
|
Maximus |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Dla mnie film jednak lepszy od książki. Strona wizualna po prostu super, książka tego nie oddaje. Jej wartością są oczywiście fakty. Serial widziałem 4 razy a do książki czasem zaglądam, jak potrzebuje info.
Nie znam się na sprzęcie US, ale ta majtki wyglądają jak zwykłe ochraniacze, które można kupić w sklepie "sztuki walki". |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Lut 27, 2007 5:01 pm |
|
|
garhard |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Faktycznie są podobne tych np: z "Jackass" których uzywa Johny Knoxville . Ja troche orientuje sie w oporzadzeniu US ,ale raczej tym z przełomu nam era i pozniej i tez nie jestem w tym ekspertem. Trudno ,wiec powiedziec mi czy sa oryginalne. Ten sprzedajacy ma jednak w swojej ofercie wiekszosc rzeczy oryginalnych ,wiec calkiem mozliwe ,ze te majtki tez . Chociaz w przypadku tak starego gazdzetu to naprawde trzeba speca, no ,a po drugie kto reeanactorom w spodnie zaglada...?...reeanacto'rki moze... |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Mar 01, 2007 8:38 am |
|
|
past |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
serial jest niezły , jeden z lepszych jakie widziałem , ale widziałem również "jak kręcono BoB" oraz miałem w ręku Hełm M1 z serialu- troche to pogarsza odbiór
Poza książką Ambrose jest ksiazka o Wintersie chyba "Największy z braci" niezła. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Mar 01, 2007 4:22 pm |
|
|
garhard |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ksiazek jest duzo. Tyle ,ze wydania anglojezyczne . Pamietasz Webstera z BoB ? On tez napisal ksiazke . Moze byc ciekawa z tego wzgledu ,ze Facet wyksztalcony no i przeszedl z kompania E troche . |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Mar 01, 2007 4:30 pm |
|
|
targalska |
sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
są rzeczy, zjawiska które sie podobają, nie podobają, nienawidzisz ich lub się w nich zakochujesz od pierwszego wejrzenia. to ostatnie przytrafiło się mnie i BoB . niestety miałam czas żeby tylko raz to obejrzeć (potem zaczął się rok akademicki ). ale jak znajdę wolną chwile to jeszcze raz do niego zajrzę. a potem jeszcze raz. i jeszcze raz...  |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Wto Cze 05, 2007 11:11 am |
|
|
SF_Sick_Doc |
sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Co do "majtek" - kompletny idiotyzm...
A co do reszty, jako historyk i kolekcjoner nie mogę się obejść bez porządnej książki, dlatego je cenię najbardziej. Natomiast jak dojdzie do tego świetnie wykonana adaptacja to jest już zabójcza kombinacja. Kompania Braci to jeden z bardzo niewielu filmów tego typu, o których mogę powiedzieć, że nic mi w nim nie brakuje.
Jeśli chodzi o książkę Davida Kenyona Webstera - rewelacja.
Książek i relacji weteranów w tym temacie nie brakuje. Niestety weteranów coraz szybciej ubywa. Nie tak dawno temu zmarł jeden z bardziej znanych weteranów komanii E, porucznik Carwood Lipton. |
|
_________________ THE LORD GIVETH AND
THE CAR-15 TAKETH AWAY
GOD CREATED MEN,
COLT MADE THEM EQUAL |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Czw Cze 28, 2007 9:11 am |
|
|
SF_Sick_Doc |
sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Narzekałeś, że nikt tu nie dyskutuje o serialu, a sam nie zaproponowałeś żadnego ciekawego wątku. Czekamy  |
|
_________________ THE LORD GIVETH AND
THE CAR-15 TAKETH AWAY
GOD CREATED MEN,
COLT MADE THEM EQUAL |
|
|
|
Racja |
Wysłany:
Pon Sie 06, 2007 4:01 pm |
|
|
Maximus |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jak zaczynałem temat, to byłem po kolejnym obejrzeniu serii i byłem "na fali".
Teraz trochę czymś innym się zajmuje, ale ... już szykuje się do kolejnego obejrzenia BoB. Wtedy na pewno zaproponuje jakiś temat. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Mar 03, 2008 4:42 pm |
|
|
airborne1 |
szeregowy |

|