|
 |
|
 |
Star 660 R-140 |
Wysłany:
Sob Sty 31, 2009 11:05 pm |
|
|
Bodek1968 |
st. kapral |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam.
Po latach "ślinienia" się na zlotach militarnych "nadejszła wiekopomna chwiła" i w tym roku szykuję się do zakupu wymarzonego Stara w wersji łącznościowej.M.in w tym celu wyjechałem za granicę bo wiadomo,ze kupienie sprzętu w dobrym stanie nie kończy się na 3-4 tys zł.Trochę już zasięgnąłem informacji odnośnie stanu prawnego takiej wersji pojazdu i niestety nie wygląda to różowo.Wiem,że radiostacji mi nikt oficjalnie nie sprzeda.Pisałem do AMW do Działu Obrotu Specjalnego,ale oprócz lakonicznej odpowiedzi żadnych konkretów nie otrzymałem.O koncesji nawet nie myślę bo to inna bajka.Proponowali mi zakup np wersji z piekarnią,ale ja nie chcę piec chleba bo nie takie były założenia.Najbardziej mnie wkurza to,że obcokrajowiec może zakupić sprzęt nie pozbawiony cech bojowych a dla nas są takie schody.Chyba pozostaje mi tylko przeglądać oferty firm zajmujących się pozyskiwaniem sprzętu z armii tylko,że oni za bardzo ogołacają sprzęt wyciągając co się da-agregaty itp.Z radiostacją sobie w końcu poradzę,ale jak trafić na dobrą firmę?Pewnie ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z zakupem sprzętu-ja będę to robił pierwszy raz i chcę się dobrze przygotować ,żeby nie "wtopić".Nawet jeśli to trochę potrwa to nie odpuszczę.Wszelkie sugestie mile widziane.Chciał bym zdążyć z zakupem auta jak najbardziej kompletnego-maszty,agregat itp- do czasu zlotu w Darłowie.A czasu niewiele zostało. |
|
|
|
|