|
 |
|
 |
Problem z nogawkami/długością spodni |
Wysłany:
Pią Sty 02, 2009 11:42 pm |
|
|
Krecik |
szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Jak zakładam jungle i zawiązuję nogawkę spodnie TCU II typu, to nogawki są strasznie grube, że zahaczają o siebie nawet jak idę z szerzej niż zwykle rozstawionymi nogami (co wygląda trochę komicznie) to nogawki zachaczają o siebie....
taka sama rzecz się dzieje jeśli zakładam corcorany czarne i TCU II typu to syt. jest taka sama....
Dodatkowe inf.
mam 180cm wzrostu i wchodzą na mnie TCU o rozmiarze S-R (tak samo m1965, tylko BDU mam M-R)
Jungle - 9R , Corcorany 8 1/2 R
Wszystkie rzeczy są oryginalne i są to rzeczy z epoki (nawet Corcorany) i nie są reprodukcjami.
Spodnie te noszę dość wysoko, na biodrach (kant spodni - trochę pod pępkiem)
Czy możliwe jest że spodnie mam za długie po prostu?
Załączam fotki które nie mają być superostre ale mają pokazać zarys problemu (wybaczcie jakość ale telefon z "aparatem" ma 5 lat)
Jungle + TCU III - nóżki rozstawione
j.w. - zstawione
Corcorany + TCU II
j.w.
WYBACZCIE ŻE FOTKI SĄ DOGÓRY NOGAMI ALE MIAŁEM WOLNEGO KOMPA TYLKO NA KILKA MINUT.... |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sob Sty 03, 2009 12:05 am |
|
|
Michał |
kapitan |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
ja mam 180 cm i nosze spodnie o długosci Short |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Sty 03, 2009 1:12 am |
|
|
Krecik |
szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
hmm, jak kupowałem spodnie M1956, to miałem regular, bo short - były mi do kostek ( no co? to było 15 lat temu, i gówniarz byłem i tak z 165 wzrostu)
kurde, a co radzicie zrobić z tym fantem?
wsadzić w buty? trochę niewygodnie.
dodam że bdu noszę bez dyskomforu. sa długości regular.. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Sty 03, 2009 9:07 pm |
|
|
SAT CONG |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Krecik napisał: | hmm, jak kupowałem spodnie M1956, to miałem regular, bo short - były mi do kostek ( no co? to było 15 lat temu, i gówniarz byłem i tak z 165 wzrostu)
kurde, a co radzicie zrobić z tym fantem?
wsadzić w buty? trochę niewygodnie.
dodam że bdu noszę bez dyskomforu. sa długości regular.. |
O matko ty to masz chłopie problem. Ja na twoim miejscu bym chodził w BDU skoro są na Ciebie dobre i wygodne. Przecież tu chodzi o dobra zabawę- nie? |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sob Sty 03, 2009 9:25 pm |
|
|
doc101 |
podporucznik |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Krecik napisał: | jak kupowałem spodnie M1956 |
Hej, to masz kolego ciekawe spodnie bardzo
Możesz wsadzić w buty, obciąć przy kostkach lub przed kolanami ... wszystko kwestia gustu i upodobań.
Ja mam 180cm i w TCU II noszę rozmiar Short, natomiast w TCU III w popelninie noszę rozmiar Regular, ale za to w TCU III w rip-stopnie noszę już Short. Więc jak widać, to różnie było z tymi rozmiarami.
Aha, i jeszcze jedno, mam takie jedne spodnie TCU III w popelinie b.ciekawe. Otóż jedną nogawkę mają krótszą od drugiej o 7,5cm ... może ktoś miał właśnie podobny problem i w taki sposób go rozwiązał. |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Nie Sty 04, 2009 12:01 am |
|
|
Krecik |
szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
oj, pomyłka
m1965.
chyba będę wkładał w buty...
a i jeszcze pytanie :
tak nogawki nie powinny się chyba układać?
i jeszcze jedno
wiem że prawdopodobnie to bzdura, ale słyszałem że wg. regulaminu US Army , trza wiązać spodnie za pomocą troczków w nogawkach, nad butami?
słyszał ktoś o czymś takim? |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Sty 04, 2009 12:11 am |
|
|
doc101 |
podporucznik |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Spodnie można wiązać troczkami nad butami lub związać spodnie i wpuścić je w buty, po czym uformować je nad butami za pomocą specjalnych spinek gumowych. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie Sty 04, 2009 1:13 pm |
|
|
Nervous |
mł. chrązy sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Żeby nie tworzyć nowego tematu, chciałbym się spytać czy może ktoś wie kiedy zaczęto produkować pokrowiec Mitchell bez otworu na paski dzwonu? |
|
|
|
|