Berlin w Twierdzy Modlin w Maju |
Wysłany:
Sob Lut 25, 2006 1:15 am |
|
|
steffanos |
st. sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam wszystkich zainteresowanych współpracą w rekonstrukcji 'Obrony Berlina' w maju w Twierdzy Modlin! Wszystkich zainteresownych konstruktywną wspłopracą proszę o pomysły, a razem moze uda nam sie zrobić insceniazację w bardzo dobrym stylu! Pomysy mile widziane!
Jednocześnie proszę o info grup, któte chcą wziąć udział w rekonstrukcji, tak, by można było wcześniej przygotować scenariusz, no i zakwaterowanie! |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Lut 25, 2006 9:44 am |
|
|
MAREKMARO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Trzymam kciuki za Twój pomysł.Dobrze , że już teraz rzucasz hasło.Czasu wystarczy na dobrą organizacje i dyskusje.Można tak wycyrklować aby zbiegło się to z zakończeniem wojny.Lub podciągnąć to pod rocznice zakończenia.Przychylność będzie wtedy duża różnych instytucji lub powinna być. |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sob Lut 25, 2006 11:02 am |
|
|
Katz |
st. kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
SRH "Marienburg" oczywiście się pisze. W jakim składzie to się okaże, ale mamy nadzieję że ok 6-7 osób.
Co do samej rekonstrukcji, to jakiś ramowy scenariusz wysłałem Damianowi do przedyskutowania w wiekszym gronie. Natomiast uważam, że skoro porywamy się na rekonstrukcję walk w Berlinie - a jest to stolica - to trzeba położyć duży nacisk na scenografię. Sam budynek z cegły nie starczy. trzeba by postawić jakś słup ogłoszeniowy, ławki, latarnie, zrobić barykady - nie tylko ze starych skrzynek - może by użyć zdobyczną oplotkę sowiecką do obrony. Trzeba zrobić szyldy na budynki (my dwa napewno bedziemy mieli), zrobimy adlera do powieszenia na budynku. Trzeba ubrać kilka osób za cywili z epoki (może hero ma też ciuchy cywilne?). Myśleliśmy też o dwóch historycznych scenkach wieszaniu flagi sowieckiej na szczycie budynku (jak na Reichstagu - Reichstagu niestety nie mamy ) oraz scenka z wyrywaniem roweru cywilowi przez zdobywcę sowieckiego . Trzeba by nazbierać jakiś niepotrzebnych papierów, żeby się walały po polu rekonstrukcji. Mozna by zacząć rekonstrukcję od ewakułacji sztabu z dokumentami i późniejszego ich palenia. Podrzuciłem Damianowi mapke z proponowanym schematem ataku, jeśli podpasuje Żelaznemu Orłowi to może by ją powiesić gdzieś w necie do dalszej dyskusji z zainteresowanymi grupami rekonstrukcyjnym.
To tak ode mnie na szybko
Pozdrawiam
Maciek
P.S. Ma ktos może jakiś T-34 albo IS-2 na maj ?  |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sob Lut 25, 2006 9:52 pm |
|
|
czlopiur |
plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam Wszystkich w imieniu ''Kampfgruppe Lisa''.
Jesteśmy trzy osobową grupą, odtwarzamy 5.SS-Panzer Division "Wiking"(trzy osobowa sekcja MG42 )
Zgłaszamy chęć wzięcia udziału w rekonstrukcji "Obrona Berlina", oraz w pracach przygotowawczych (w miarę możliwości)
PS. steffanos mogę prosić o odpowiedż na e-maila którego do ciebie wysłałem, chcemy (jako grupa ) wiedzieć czy możemy liczyć na jakąkolwiek współpracę i akceptację z Waszej strony. Odpowiedż może być zamieszczonana forum (nie mamy nic do ukrycia) |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lut 27, 2006 9:58 am |
|
|
bulldozer |
sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam wszystkich, steffanos spotkamy się w czwartek w "R" i obgadamy sprawę. Jestem za. Przygotuję trochę tekstów i tło historyczne. |
|
_________________ "Wspólna walka musi mieć wspólne cele..."
pzdr b |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Pon Lut 27, 2006 10:13 am |
|
|
steffanos |
st. sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
czlopiur napisał: | Witam Wszystkich w imieniu ''Kampfgruppe Lisa''.
Jesteśmy trzy osobową grupą, odtwarzamy 5.SS-Panzer Division "Wiking"(trzy osobowa sekcja MG42 )
Zgłaszamy chęć wzięcia udziału w rekonstrukcji "Obrona Berlina", oraz w pracach przygotowawczych (w miarę możliwości)
PS. steffanos mogę prosić o odpowiedż na e-maila którego do ciebie wysłałem, chcemy (jako grupa ) wiedzieć czy możemy liczyć na jakąkolwiek współpracę i akceptację z Waszej strony. Odpowiedż może być zamieszczonana forum (nie mamy nic do ukrycia) |
Co do współpracy w rekonstrukcjach w Modlinie to będzie problem! Właściciele i organizatorzy założyli, iż w rekonstrukcjach nie będą brać udziału jednostki SS. Jeżeli możecie wykąbinować mundury WH, to jak najbardziej! Jest również możliwość pożyczenia z Hero, które jest zawsze na miejscu! |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Pon Lut 27, 2006 10:16 am |
|
|
steffanos |
st. sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
bulldozer napisał: | Witam wszystkich, steffanos spotkamy się w czwartek w "R" i obgadamy sprawę. Jestem za. Przygotuję trochę tekstów i tło historyczne. |
spox!
jak nie pojadę do szkoplandii, to będę o 19:30  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lut 27, 2006 11:20 am |
|
|
fraser |
st. chorąży sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
_________________ NE DESIT VIRTUS
Adam FRASER Maksymowicz
SRH RAKKASANS
www.rakkasans.pl
 |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Pon Lut 27, 2006 4:34 pm |
|
|
czlopiur |
plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
steffanos napisał: | czlopiur napisał: | Witam Wszystkich w imieniu ''Kampfgruppe Lisa''.
Co do współpracy w rekonstrukcjach w Modlinie to będzie problem! Właściciele i organizatorzy założyli, iż w rekonstrukcjach nie będą brać udziału jednostki SS. Jeżeli możecie wykąbinować mundury WH, to jak najbardziej! Jest również możliwość pożyczenia z Hero, które jest zawsze na miejscu! |
Nie ma problemu . Trzeba będzie coś pokombinować, ewentualnie uśmiech w strone Hero.  |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Pon Lut 27, 2006 5:49 pm |
|
|
steffanos |
st. sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
jeżeli chodzi o hero, to nie będzie żadnego problemu więc zapraszam!  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lut 27, 2006 5:53 pm |
|
|
fraser |
st. chorąży sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Cytat: | Jesteśmy trzy osobową grupą, odtwarzamy 5.SS-Panzer Division "Wiking"(trzy osobowa sekcja MG42 )
|
A tak btw to byliście chyba w Bornym Sulinowie w zeszłym roku? Stacjonowaliście przy wejściu na zlotowisko, obok wiezy wartowniczej na której urzędował kol. Nietoperz? |
|
Adam FRASER Maksymowicz
SRH RAKKASANS
www.rakkasans.pl
 |
|
|
|
|
Wysłany:
Pon Lut 27, 2006 6:26 pm |
|
|
czlopiur |
plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Na Bornym był tylko kolega Dikki, ale nie miał ze sobą szpeju Niemieckiego i brał udział w części związanej z ASG. Reszta ekipy czyli ja i Smoczy, przetraciliśmy fundusze w Darłowie , ale i tam nie brałiśmy czynnego udziału w zlocie. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Lut 28, 2006 8:07 am |
|
|
fraser |
st. chorąży sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
A to ciekawe bardzo jest Bo w Bornym trzyosobowa ekipa z "Wikinga" z MG-tką właśnie była Znaczy się konkurencję macie  |
|
Adam FRASER Maksymowicz
SRH RAKKASANS
www.rakkasans.pl
 |
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Lut 28, 2006 9:35 am |