|
|
 |
|
Wysłany:
Wto Lip 04, 2006 11:54 pm |
|
|
Gumiś |
sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
KAMILLO napisał: | nietoperz napisał: | Kamil rozumiem że obóz z Afganu ????? |
Sam nie wiem, pasowalo by ale nie bedzie to chyba mozliwe (ale napewno tylko Rosyjska ekipa) zapewne wyjdzie w ciagu kilku dni... a ty nietoperku przylatujesz swoim Uazem .... PLEASE moze go narewszcie zobaczymy na zlocie w Bornym
Mam prosbe kazdy kto sie zglosi prosil bym o materiaaly na temat swojego pojazdu ( umieszczac na forum) chodzi o to zeby pzry kazdym pojezdzie widniala tabliczka informacyjna (same tabliczki zrobie sam) chcial bym aby bylo to mniej wiecej np tak:
Kierowca: KAMILLO
Ził 131 dane w skrócie
- napęd 6x6
- masa własna – 7200 kg;
- silnik – ZIŁ 131, benzynowy, 8-cylindrowy, widlasty (90°)
- moc silnika – 110 kW
- rodzaj paliwa – etylina
- poj. zbiornika paliwa – 2x170 l
- prędkość max. – 80 km/h
- skrzynia biegów – mechaniczna, pięciobiegowa plus wsteczny
- rozmiar ogumienia – 12.00-20";
- Centralny system regulowania ciśnienia w ogumieniu
- wyciągarka – z liną długości 70 m i obciążeniu do 45 kN (4,5 t)
I dobrze by bylo na koncu rysunek techniczny taki jak np ten : http://www.fas.org/man/dod-101/army/docs/st100-7/images/Image207.gif
Pozdrawiam i czekam na opinie |
Kamil ja jestem jak najbardziej za i chciałbym w tym miejscu postawić swoja dwa cylindry, tylko wiesz,że mundur mój to polskie moro WZ 4652 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sro Lip 05, 2006 8:18 pm |
|
|
KAMILLO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Mały napisał: |
Hmm, a z czego zamierzasz wykonać te tabliczki?
Ja bym proponował wydrukować, olaminować, i przyczepić do jakiejś drewnianej tabliczki. |
dokladnie tak samo chce to zrobic[/list] |
|
_________________ A ja mieszkam tam gdzie jest naprawdę MILITARNIE
http://www.MILITARNE-BORNE.pl
Kraz 255B 6X6
Ural 4320 6X6
Ural 375D 6X6
GSP-55 Gąski
PTS-M Gąski |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sro Lip 05, 2006 8:37 pm |
|
|
KAMILLO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Gumiś napisał: | Kamil ja jestem jak najbardziej za i chciałbym w tym miejscu postawić swoja dwa cylindry, tylko wiesz,że mundur mój to polskie moro WZ 4652 |
Hmmmm ni jak pasuje mundur polski za to dwucylindrowiec a nadal by sie i to bardzo... proponuje ci zakupic na Allegro mundurek Rosyjski facet co jakis czas sprzedaje po 24.99 zl ( nasze miejsce ma byc typowo rosyjskie) Gumis nie zawiedz nas ( sam sie postaram o ogoreczki i konserwy prosto z Rosji ) Ja nawet na parade na pake zabieram wylacznie ludzi w rosyjskich mundurach ( nie ma zmiloj sie ) |
|
Kraz 255B 6X6
Ural 4320 6X6
Ural 375D 6X6
GSP-55 Gąski
PTS-M Gąski |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sro Lip 05, 2006 8:41 pm |
|
|
KAMILLO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Mały napisał: | Jak narazie wpadł mi taki pomysł aby obozowisko ogrodzic workami z np. sianem, oraz skrzyniami po amunicji (podglądnołem to na zdjęciach z afganistanu) skrzynie postaram się dostarczyć na 99,9%, bedzie ich około 10. (znalazłem radzieckie cele do szczelania (sylwetka człowieka), oraz radzieckie tablice informacyjne (niewiem na jaki temat bo nie znam rosyjskiego) jak by się przydały moge dostarczyć. |
Z workami pomoge ci bo sam mam kilka lnianych workow, co do wszelkiego rodzaju tabliczek i celow do strzelania, to raczej trzeba sobie odpuscic ( po pierwszej nocy nie wiem czy cos sie uchowa (niestety zlodzieje )
Niech kazdy sie postara o flage, maly mam chyba dwie jak cos to moge ci jeda pozyczyc na zlot |
|
Kraz 255B 6X6
Ural 4320 6X6
Ural 375D 6X6
GSP-55 Gąski
PTS-M Gąski |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sro Lip 05, 2006 9:59 pm |
|
|
Mały |
st. szeregowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
KAMILLO napisał: |
Niech kazdy sie postara o flage, maly mam chyba dwie jak cos to moge ci jeda pozyczyc na zlot |
Chodzi ci o flage radziecką? |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Lip 06, 2006 7:27 pm |
|
|
KAMILLO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
[quote="Mały"] KAMILLO napisał: |
Chodzi ci o flage radziecką? |
Tak |
|
Kraz 255B 6X6
Ural 4320 6X6
Ural 375D 6X6
GSP-55 Gąski
PTS-M Gąski |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Czw Lip 06, 2006 11:12 pm |
|
|
Gumiś |
sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
KAMILLO napisał: | Gumiś napisał: | Kamil ja jestem jak najbardziej za i chciałbym w tym miejscu postawić swoja dwa cylindry, tylko wiesz,że mundur mój to polskie moro WZ 4652 |
Hmmmm ni jak pasuje mundur polski za to dwucylindrowiec a nadal by sie i to bardzo... proponuje ci zakupic na Allegro mundurek Rosyjski facet co jakis czas sprzedaje po 24.99 zl ( nasze miejsce ma byc typowo rosyjskie) Gumis nie zawiedz nas ( sam sie postaram o ogoreczki i konserwy prosto z Rosji ) Ja nawet na parade na pake zabieram wylacznie ludzi w rosyjskich mundurach ( nie ma zmiloj sie ) |
Munduru póki co nie zamierzam zmieniać (ale kto wie) w Darłowie w tym roku nie byłem - czemu? - myślę, że wystarczy połazić po forum i po galeriach z Darłowa AD 2006, a wszystko będzie jasne, ale w Bornym będę, swoją Kasię i tak ustawię w "galerii" obok Twojego ZIŁ-a , a jak nie bedzie miejsca to na niego wjadę i zaparkuję na Twojej szoferce  |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Pią Lip 07, 2006 7:53 pm |
|
|
KAMILLO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Gumiś napisał: | KAMILLO napisał: | Gumiś napisał: | Kamil ja jestem jak najbardziej za i chciałbym w tym miejscu postawić swoja dwa cylindry, tylko wiesz,że mundur mój to polskie moro WZ 4652 |
Munduru póki co nie zamierzam zmieniać (ale kto wie) w Darłowie w tym roku nie byłem - czemu? - myślę, że wystarczy połazić po forum i po galeriach z Darłowa AD 2006, a wszystko będzie jasne, ale w Bornym będę, swoją Kasię i tak ustawię w "galerii" obok Twojego ZIŁ-a , a jak nie bedzie miejsca to na niego wjadę i zaparkuję na Twojej szoferce  |
zaparkowac mozesz pod lepiej bedzie pasowalo hehehhe ( taki maly zarcik) nigdy bym twojemu cudenkowi nie zrobil krzywdy, prosze postaraj sie o jakis rosyjski mundurek... moze KLMK lub KZS.
P.s. Michal co to za Amerykanska Coca Cola http://wiking.dyn.pl/galerie/wiking/Darlowko2006/photos/photo15.jpg  |
|
Kraz 255B 6X6
Ural 4320 6X6
Ural 375D 6X6
GSP-55 Gąski
PTS-M Gąski |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Pią Lip 07, 2006 9:03 pm |
|
|
MAREKMARO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Odpowiadam za Michała.TROFIEJNA  |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Lip 07, 2006 10:19 pm |
|
|
Gumiś |
sierżant |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Kamil zaczynam myśleć o tym coraz intensywniej, ale nie wiem kiedy to nastąpi. |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sob Lip 08, 2006 3:11 pm |
|
|
KAMILLO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Gumiś napisał: | Kamil zaczynam myśleć o tym coraz intensywniej, ale nie wiem kiedy to nastąpi. |
Ale ja za to wiem doskonale... nastápi to w czasnie nie dluzszym niz do daty 17 Sierpien 2006. A ja i inni licza na to  |
|
Kraz 255B 6X6
Ural 4320 6X6
Ural 375D 6X6
GSP-55 Gąski
PTS-M Gąski |
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sro Lip 12, 2006 4:46 pm |
|
|
willard |
plutonowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Kurcze jak mi zal ze z Katowic do Bornego jest taki szmat dorgi bo bym uazem podskoczyl z ekipa na afganistan... a tak to bedzeimy przelotem (manewry ASG w sobote) wiec do was zajrzymy na pewno, bo full ruska impreza to zadkosc (tyle tych amerykanskich niewiernych).
Co do ogrodzenia - bazujac na doswiadczeniach z bielska i darlowa nie moze to byc nic atrakcyjnego bo dostanie nozek. Skrzynie, rosyjskie tabliczki sa dobre ale tak 10m ZA drutem kolczastym (moze on nie zginie?) odgradzajacym od wszelkiej masci tluszczy  |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sro Lip 12, 2006 6:43 pm |
|
|
dzikki |
kapral |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
willard napisał: | Kurcze jak mi zal ze z Katowic do Bornego jest taki szmat dorgi bo bym uazem podskoczyl z ekipa na afganistan... a tak to bedzeimy przelotem (manewry ASG w sobote) wiec do was zajrzymy na pewno, bo full ruska impreza to zadkosc (tyle tych amerykanskich niewiernych).
|
Oj Willard nie marudź. My też ze znajomym przybijamy na scenariusz airsoft'owy a potem w mundury, na motocykl i hajda na zlot . |
|
_________________ Kampfgruppe Lisa |
|
|
|
|
Wysłany:
Sro Lip 12, 2006 6:45 pm |
|
|
MAREKMARO |
st. sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Dobry pomysł ale w Darłowie i tak dali sobie rade z drutem kolczastym.Nie zapominajmy ,że Polak potrafi Skrzynie ,worki z piaskiem ,kozły z drutem kolczastym wszystko jest jak najbardziej na miejscu.Jeden warunek dyżury ,zawsze ktoś musi byc na miejscu aby pilnowac. |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sro Lip 12, 2006 8:01 pm |
|
|
willard |
plutonowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
dzikki napisał: | willard napisał: | Kurcze jak mi zal ze z Katowic do Bornego jest taki szmat dorgi bo bym uazem podskoczyl z ekipa na afganistan... a tak to bedzeimy przelotem (manewry ASG w sobote) wiec do was zajrzymy na pewno, bo full ruska impreza to zadkosc (tyle tych amerykanskich niewiernych).
|
Oj Willard nie marudź. My też ze znajomym przybijamy na scenariusz airsoft'owy a potem w mundury, na motocykl i hajda na zlot . |
Latwo mowic - motocykl na przyczepe i dajesz kazdym kombikiem. 1500kg to ja na lawete do avensisa nie podepne. Nie ma bata. A 500 km przy spalaniu 200l wachy = 826zl i okolo 14h jazdy. Niestety za daleko. BTW po ktorej stronie bedziesz na manewrach? My (SZOT) local militia. |
|
|
|
|