Kombinezon lwp |
Wysłany:
Wto Wrz 18, 2007 9:16 am |
|
|
Marcyś |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Witam!jak wiadomo w latach 60-tych w lwp jako kamo używano tzw,,deszczyku'' i teraz mam zapytanie-czy wojsko nasze wlasnie w tym okresie posiadało kombinezony!oczywiscie chodzi mi o kombinezon w tym maskowaniu ,,deszczyk''!Pytam,poniewaz ostatnio widziałem taki wlasnie kombinezon w deszczyk,i czlowiek,który go posiada upiera sie ze jest on na 100% polski i byl w uzyciu w lwp!ja nigdy wczesniej takiego nie widzialem,dlatego chcem sie dowiedziec czegos na ten temat!A moze to kombinezon armii DDR?lub czechosłowacki?przegladając go nie zauważyłem żadnych bić!Prosze o Wasza pomoc!Marcyś |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Wrz 18, 2007 1:42 pm |
|
|
Bosman |
sierżant sztab. |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Wrz 18, 2007 2:22 pm |
|
|
saperski |
plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Taki ?????
pzdr |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Wrz 18, 2007 7:36 pm |
|
|
smoczy |
plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
No wlasnie - jakiego pochodzenia jest ten kombinezon ?
( Ja mam identyczny krojem ale z kamuflazem "zaba" czyli bodajze bulgarskim ) Zachodzi wiec pytanie - a) czy wszyscy robili jeden kroj ale z nadrukiem wlasnym, krajowym, czy tez b) ten kroj jest "bulgarski" a wiec i Bulgarzy mieli "deszczyk".
?
Pozdrawiam,
Smoczy |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto Wrz 18, 2007 11:04 pm |
|
|
nietoperz |
Site Admin |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
ostatnio zalało nas czeskimi "deszczykami".... |
|
_________________ Nietoperz
|----------------------------------|
uhhh ale ciężko pchać ten czołg --------->
|----------------------------------| |
|
|
|
|
Wysłany:
Sro Wrz 19, 2007 7:42 am |
|
|
Marcyś |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ten,który ja widziałem jest zupelnie inny!nie posiada kaptura i ma inne guziki-brązowe-takie jak kalesoniaki(z tym że wieksze),ale plastykowe!Koles który go ma uparcie twierdzi ze to polski kombinezon,bo ma go ze strychu(fakt jest bardzo brudny!!!).P.S podpowiedzcie mi jak wkleic zdjecia(jestem nowy i nie bardzo sie orientuje co i jak:)),to postaram sie je wrzucić i wtedy bedzie latwiej o jakies konkretne odpowiedzi!Marcyś |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sro Wrz 19, 2007 7:48 am |
|
|
doc101 |
podporucznik |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sro Wrz 19, 2007 8:23 am |
|
|
Marcyś |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Pozwoliłem sobie poprawić Twój post tak, aby zdjecie się poprawnie wyświetlało. Błąd tkwił w jednym znaczniku, poniżej jest opis.
Pozdrawiam, DOC
Cytat: | Ladowny napisał:
UZUPEŁNIENIE
Aby powyższe zadziałało należy w opcjach posta ( które znajdują się pod polem w którym wpisujemy treść ) odznaczyć "Wyłącz BBCode w tym poście" . Proponuję odznaczyć pierwsze 3 opcje, aby móc korzystać z uśmieszków i tagów html.
Opcje te można też ustawić globalnie w Profilu ( na górnym pasku menu opcja Profil ), w dziale Preferencje
Co oznaczają poszczególne opcje:
HTML - możliwość korzystania z prostych tagów html
BBCode - Tagi takie jak url, img, quote, dostępne w widocznym ponad polem tekstowym pasku narzędzi
Uśmieszki - Emotikony dostępne po lewej stronie pola tekstowego |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sro Wrz 19, 2007 8:24 am |
|
|
Marcyś |
st. szeregowy |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Kurcze,cos mi nie poszło z tymi fotkami,teraz znikam do pracy,ale po powrocie raz jeszcze postaram sie je wkleic;)Pozdrawiam i do uslyszenia! |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Sro Wrz 19, 2007 9:02 am |
|
|
saperski |
plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
smoczy napisał: | No wlasnie - jakiego pochodzenia jest ten kombinezon ?
( Ja mam identyczny krojem ale z kamuflazem "zaba" czyli bodajze bulgarskim ) Zachodzi wiec pytanie - a) czy wszyscy robili jeden kroj ale z nadrukiem wlasnym, krajowym, czy tez b) ten kroj jest "bulgarski" a wiec i Bulgarzy mieli "deszczyk".
?
Pozdrawiam,
Smoczy |
To bułgarski, robili w dwóch wersjach kamo
Marcyś= daj lepsze fotki bo kiepsko widać, coś mi mówi ze to kombinezon straży pożarnej lub OC
pzdr |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Wysłany:
Sro Wrz 19, 2007 10:44 pm |
|
|
smoczy |
plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ooo - to nie wiedzialem ze Bulgarzy mieli swoj deszczyk. W sumie to rzeczywiscie - powinni miec. Jak wszyscy to wszyscy - babcia tez. No moze za wyjatkiem dieduszki
A czy dobrze widze - ze bulgarski deszczyk ma dodatkowy, zielonkawy nadruk ( albo podklad ) ? Cos ala wariacje czeskie, ale w bulgarskim wykonaniu ?
Pozdrawiam,
Smoczy |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Wrz 20, 2007 6:35 am |
|
|
saperski |
plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Wrz 20, 2007 7:13 am |
|
|
smoczy |
plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Gracjas Przyjacielu,
Ta stron otworzyla mi oczy i natchnęła chwilą zadumy, nad tym jak niektore idee moga dlugo życ
( I jestem mocno zdziwiony tym, ze nie widzalem jeszcze na allegro kombinezonu czlogistow WH w kamuflazu "balkan-splinter"
Pozdrawiam,
Smoczy |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw Wrz 20, 2007 9:51 am |
|
|
saperski |
plutonowy |

|
|
|
|
 |
 |
 |
|
smoczy napisał: |
Ta stron otworzyla mi oczy i natchnęła chwilą zadumy, nad tym jak niektore idee moga dlugo życ Smoczy |
Sprawdzone wzory w większym lub mniejszym stopniu stosuje się do dzisiaj
smoczy napisał: | ( I jestem mocno zdziwiony tym, ze nie widzalem jeszcze na allegro kombinezonu czlogistow WH w kamuflazu "balkan-splinter"
Smoczy |
Może dlatego się jeszcze nie pojawiły bo wbrew pozorom to dosyć drogie kombinezony i mundury he he
pzdr |
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią Wrz 21, 2007 7:46 am |
|
|
Marcyś |
st. szeregowy |